Vanić: Ne bavim se odlukama sudija, u Ivanjicu po tri boda

Fudbaleri Vojvodine gostovaće ekipi Javora iz Ivanjice u šestom kolu Superlige Srbije koje se igra u subotu.
Vanić: Ne bavim se odlukama sudija, u Ivanjicu po tri boda
Foto: 021.rs
Novosadski tim će pokušati da se vrati na pobedničke staze nakon poraza od Partizana u prošlom kolu, dok je Javor loše započeo prvenstvo pa se trenutno nalazi u donjem delu tabele. Ipak, statistika pokazuje da je Javor za Vojvodinu na domaćem terenu tvrd orah. U 10 međusobnih susreta, Ivanjčani su slavili u četiri, tri puta se igralo nerešeno, a u tri meča su pobedu odneli "crveno-beli".
 
Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Vanić poručuje da će Voša i u ovoj utakmici ići na pobedu.
 
"Tako smo radili, tako ću tražiti od igrača i tako smo trenirali. Sve što smo radili tokom nedelje radili smo da pokušamo da držimo posed, da mi menjamo ritam utakmice, kontrolišemo je i da pobedimo. Postoji dosta preduslova da bi se to ostvarilo. Jedan od njih je da zadržimo nivo igre, želju i borbenost koju smo iskazali na prethodnim utakmicama", kaže Vanić.
 
Opasnost za Novosađane može da bude skok-igra protivnika, kao i prilike iz prekida. Vanić kaže da je proteklih dana ekipa radila i na tom segmentu igre. 
 
Vanić o suđenju Mažića i reakcijama uprave kluba
 
Vojvodina je u utakmici protiv Partizana zabeležila svoj prvi poraz u prvenstvu primivši gol u finišu susreta. Ipak, Vanić napominje da je atmosfera u ekipi zadovoljavajuća, ali da se nada da će se pobedama ona podići na još viši nivo.
 
Na ovaj poraz burno je reagovala uprava kluba koja je optužila arbitra na meču Milorada Mažića za pristrasno suđenje. Zbog toga su poslali i zvaničan dopis Uniji evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) tražeći od njih da opomenu srpskog sudiju. Međutim, Vanić nakon utakmice nije komentarisao Mažića, a za žalbe kaže da je to "na klubu". 
 
"Pokušavam u toku igre da učestvujem aktivno i da pokušam da pomognem ekipi, a ne da sugerišem sudiji šta bi trebalo da radi. To što se dešava posle utakmice i ta saopštenja, to je normalno na klubu. Klub ima svoje razloge koji su navedeni. Mora se priznati da uvek kada se igra tako, da li sa Partizanom ili nekim drugim klubom, imaju određene prednosti što se tiče prvenstva. Ali ne bih ulazio u te detalje. Klub se već oglasio na način na koji se oglasio, a ja pokušavam sa ekipom da odradim svoj deo posla i da se fokusiramo samo na teren", zaključio je on.
 
Podsetimo, uprava Vojvodine se nakon utakmice sa Partizanom oglasila saopštenjem u kom su naveli da će, ukoliko se nadležni ogluše o njihov zahtev da Mažić više ne sudi utakmice novosadskog kluba, pred svakog protivnika izvesti svoj juniorski tim. Nakon toga je predsednik kluba Dušan Mijić uputio zvaničan dopis UEFA u kom traže pomoć, ali i da se Mažić opomene.
 
Utakmica protiv Javora igra se u subotu sa početkom u 20 časova.
  • Wolf 359

    18.08.2017 20:13
    Zasto se simpatizeri sa zapada ne mesaju sa ovim sa severa? To je kljucni puzzle...
  • Janko

    18.08.2017 16:04
    UEFA
    Gospodo iz 021.rs ispratite ovu pricu do kraja.
    Bas da vidimo da li ce UEFA reagovati na ovaj dopis iz FK Vojvodine.
    Ako ne kazne Mazica dozivotnom zabranom sudjenja znaci da su svi povezani i da je jedini cilj zapravo da se unisti Vosa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.