I Napredak pao na Karađorđu, Vojvodina se osamila na vrhu tabele

Fudbaleri Vojvodine su u 10. kolu šampionata savladali Napredak u Novom Sadu sa 3:1.
I Napredak pao na Karađorđu, Vojvodina se osamila na vrhu tabele
Foto: 021.rs

Pred oko 1.000 gledalaca, strelci za crveno bele bili su Mihajlović u 63. minutu, Subotić u 68. i Jovančić u 78. sa bele tačke, dok je strelac za Kruševljane bio Alivodić u 88. minutu.

Prvo poluvreme bila je prava uspavanka. Sem jedne odlične prilike koju je imao Park u 21. minutu i pet minuta kasnije pokušaja Subotića sa distance, nije bilo ozbiljnijih šansi za gol. Napredak je imao dve-tri solidne kontre, ali im je nedostajala završnica, dok se u redovima crveno-belih videla neuigranost.

I drugo poluvreme je imalo sličan tempo, a onda je niotkuda Vojvodina došlo do vođstva iskoristivši prvu pravu priliku. Subotić je odlično proigrao u prazan prostor Stefana Mihajlovića, a ovaj potom izbio sam ispred golmana Jankovića i poslao loptu ispod njega u mrežu.

Već u prvom sledećem napadu Kruševljani su mogli da izjednače, ali je Emil Rockov ponovo bio sjajan na golu i odbranio šut Vulića. U polukontri Vojvodina je stigla do drugog gola. Odlično je povukao sa sredine rezervista Kalezić, loptu doturio do Nemanje Subotića, a ovaj evrogolom pogodio gornji levi ugao Jankovića sa oko 25 metara.

Desetak minuta kasnije crveno-beli stižu do nedostižne prednosti. Antić je centrirao, a Šljivić u šesnaestercu nespretno zahvatio loptu rukom. Siguran realizator sa bele tačke bio je Dušan Jovančić.

Gosti su ipak uspeli u samom finišu da umanje prednost Vojvodine. Posle nabačene lopte u šesnaesterac, Saničanin je glavom izbio loptu, a nju je volejem zahvatio nekadašnji Vošin napadač Enver Alivodić.

Posle 10. kola Vojvodina je na vrhu tabele sa 22 boda, tri više od Zvezde koja ima i tri meča manje.

Ostali mečevi igraju se sutra, a na programu su dva mini derbija Voždovac - Crvena zvezda i Partizan - Radnički. Sastaju se još Bačka - Čukarički, Spartak - Mladost, Mačva - Radnik, Borac - Rad i Javor - Zemun.

  • Djordje 021

    18.09.2017 16:16
    Novo naselje
    Odlicna utakmica na Karadjordju,pogotovo drugo poluvreme.
    Svaka cast fudbalerima,daju svoj maximum.buac za trenera,ima hemiju.mile imam ja moped dobar,povoljno.
  • Srđika

    17.09.2017 13:02
    Dobro je bilo na Severu, nadimio sam se ali je vredelo. Svi u Vranje !
  • Nekica

    17.09.2017 11:48
    Bocke
    I ja cu sa dedom na zapad,dosta mi je vise da me svi zezaju,ne valja kad cutim,nevalja kad kazem nesto,ne valja kad popijem.Ostavite me na miru vise,jedini iskreno pratim svoj klub gde god da igra,nemam nikakav interes za razliku od vas placenika.svi ste tu radi reda.pozdrav za kamenicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.