"Velika je stvar što Novi Sad ima dva superligaša"

Fudbaleri FK Proleter prisustvovali su danas svečanom prijemu u Gradskoj kući povodom plasmana u Superligu Srbije.
Tim sa Slana bare je prvi put u svojoj istoriji uspeo da se plasira u najviši rang takmičenja u domaćem fudbalu. Time će Novi Sad, posle više od pola veka, imati dva predstavnika u najelitnijem fudbalskom takmičenju.
 
"Nastojaćemo da budemo stabilan superligaš, da se maksimalno trudimo, i da ne budemo lak plen za velike kao što su Partizan i Zvezda. Sezonu smo završili kao lideri, dali smo najviše golova i igrali najatraktivniji fudbal, zbog čega smo imali brojnu publiku i dobili pohvale sa svih strana", poručio je direktor Proletera Goran Antić.
 
Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin je rekao da za Novi Sad mnogo znači razvijanje sportske discipline.
 
"Velika je stvar što Novi Sad sada ima dva superligaša, ali velika je i odgovornost da obezbedimo što bolje uslove da oni ostvare trenažni proces i da pokažu na utakmicama svoju pravu snagu i veštinu. Želimo da budu ravnopravni sa velikim klubovima poput Zvezde, Partizana, Vojvodine. Pratimo njihov rad, pa i na ovaj način hoćemo da im pokažemo da uvažavamo rezultate koje su postigli", rekao je Cvjetićanin na prijemu.
 
Proleter je u Superligu uveo Nenad Vanić, Novosađanima poznat i kao nekadašnji trener Vojvodine. On je za 021.rs ranije rekao da je ulazak u Superligu velika stvar za klub, ali i za sam grad.
 
"Proleter piše istoriju i zadovoljstvo je biti deo toga. Svaki uspeh i eventualni neuspeh se doživljavaju na određeni način i te stvari je ponekad teško objasniti. Nije slučajno da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu. Veliko zadovoljstvo je da učestvujem u tome, sve će ovo imati odjeka i u budućim generacijama, imena momaka će se pamtiti", rekao je Vanić.
  • ST

    24.06.2018 08:30
    Doduse,klubovima se upravlja iz bg-a,a od sns bratije...
  • Liman I

    23.06.2018 23:15
    Jos da ima bolncui ko svet
  • V

    23.06.2018 21:12
    Mislite Vojvodina ima tu cast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.