Grad zbog tužbi platio pola milijarde dinara

Ukupno 821 tužba podneta je protiv Grada Novog Sada u 2014. godini, a najveći broj odnosi se na ujede pasa lutalica. Kako za 021 navode u Gradskom javnom pravobranilaštvu, Grad je na tužbe isplatio preko pola milijarde dinara.
Ukupno 821 tužba podneta je protiv Grada Novog Sada u 2014. godini, a najveći broj odnosi se na ujede pasa lutalica.

Kako za 021 navode iz Gradskog javnog pravobranilaštva, ukupna vrednost svih tužbi u parničnim postupcima protiv Grada je preko 880 miliona dinara, a Grad je na tužbe isplatio preko pola milijarde dinara - tačnije 574.642.452 dinara.

Vršilac funkcije Gradskog pravobranioca Lidija Jaramaz - Lisica kaže da građani najčešće podnose tužbe za naknadu štete zbog ujeda pasa lutalica, upada u rupe, upada u šahtove i slivnike, kao i za naknadu za eksproprijaciju.

Psi lutalice godinama predstavljaju problem kako za budžet grada, tako i za građane.

Tako se, podsećamo, našoj redakciji nedavno javila Novosađanka koju je ujeo crni pas kojeg radnici preduzeća "Zoohigijena i veterina" već izvesno vreme ne mogu da uhvate. Ona je jedna od onih koja je tužbu protiv Grada podnela ove godine.

Na pitanje kako Grad planira da smanji broj tužbi koje svake godine isisaju enormne sume iz budžeta, nismo dobili odgovor iz Gradske kuće. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • 13.02.2015 07:31
    Миљојко
    Каква је ово држава и какав је ово народ који није у стању ни псе луталице да елиминише, и да обезбеди елементарну сигурност људи и деце у урбаним срединама?
  • Markan

    09.02.2015 16:46
    na kerovima najveće pare uzoGojković advokat brat ATP Maja
  • -

    08.02.2015 11:04
    -
    ocigledena je kampanja za finalno resenje sa psima lutalicama

    pre neki dan je u medijima napadnuto lice nekoliko puta promenilo pol i vaskrslo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti