Zbog spora dve vlasti, Centralna kuhinja i dalje na čekanju

Centralna kuhinja "Radosnog detinjstva" koja je počela da se gradi još krajem 2011. godine verovatno ni ove godine neće proraditi, saznaje 021.rs.
Centralna kuhinja "Radosnog detinjstva" koja je počela da se gradi još krajem 2011. godine verovatno ni ove godine neće proraditi, saznaje 021.rs.

Prema informacijama do kojih je došao 021.rs, ova investicija stoji zbog loših odnosa Grada i Pokrajine.

U Upravi za kapitalna ulaganja AP Vojvodine kažu da je uređeno 74 odsto celokupnih radova i da je rok za završetak radova istekao 31. marta prošle godine. Sama gradnja kuhinje je kasnila zbog mnogobrojnih propusta prilikom izrade tehničko-projektne dokumentacije, pa su morali da se izvedu dodatni radovi, ali je izostalo da se raspiše novi tender za izbor izvođača radova koji bi objekat dovršio. 

"Ukupno ugovorena vrednost radova na izgradnji i opremanju centralne kuhinje, u skladu sa Ugovorom iznosi 471 milion dinara. Do sada je realizovano posla u vrednosti 347 miliona, odnosno oko 74% od celokupne vrednosti ugovorenih radova. U nameri da utvrdi obim, kvalitet i vrednost svih izvedenih radova, investitor Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" angažovala je sudske veštake odgovarajuće stručnosti, odnosno Udruženja sudskih veštaka i procenitelja "SVIP" iz Novog Sada. Nalaz i mišljenje veštaka  je potvrdio da su izvedeni radovi i ugrađeni materijal i oprema poznatog kvaliteta i porekla i da odgovaraju za projektom predviđene uslove, te da su izvedeni radovi po vrednosti u skladu sa predmerom i predračunom. Izvođač je završio tehnološke i funkcionalne celine na izgradnji objekta, sve instalacije su ispitane i objekat je zaštićen", kažu za 021 u Upravi za kapitalna ulaganja.

U ovoj službi navode da je procedura raspisivanja tendera još u toku, ali i da nema saradnje sa Gradom kako bi se investicija privela kraju. "Zbog nastalih problema u realizaciji ovog projekta, Uprava za kapitalna ulaganja se u više navrata obraćala gradonačelniku Novog Sada sa ciljem organizovanja sastanka, kako bi u zajedničkom radu prevazišli nastale probleme i pronašli rešenje da uspešno privedemo kraju realizaciju ovog projekta. Međutim, na odgovor još uvek čekamo", kažu u Upravi.

S druge strane, Novi Sad je u budžetu obezbedio 19 miliona dinara za izgradnju trafostanice s agregatom i priključaka Centralne kuhinje na elektroenergetsku mrežu. U Gradu su još ranije povodom ove nedovršene investicije naveli da je pokrajina zadužena za završetak radova u iznosu od 90 miliona dinara.

Invisticije u Novom Sadu u kojima sa sredstvima zajedno učestvuju Grad i Pokrajina često stoje zbog netrpeljivosti dve vlasti, naprednjaka i demokrata. Jedan od najboljih primera je Žeželjev most.

  • Sale NS

    12.05.2015 09:41
    Šta je sledeće ...?
    Juče aparati u Kamenici, prekjuče Žeželjev most, gradski kolovozi..... danas RD kuhinja .....sutra nešto četvrto što je važno za NS, a dripci se slobodno šepure gradom, zapošljavaju svoje i otimaju naše pare ?! Dokle ?
  • Manjina 57

    12.05.2015 08:48
    Otkud ponovo da je Pokrajina dužna? I to 90 miliona? Meni tu nešto nije jasno. Neko namerno opstruiše?
  • NSHronicar

    12.05.2015 03:29
    Dokle vise
    Nisu jos dovoljno pokrali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti