Konačno pomak u gradnji centrale kuhinje Radosnog detinjstva?

Posle skoro dvogodišnjeg zatišja konačno je pokrenuta sa mrtve tačke pričao o završetku centralne kuhinje Radosnog detinjstva koja je počela da se gradi pre četiri godine.
Posle skoro dvogodišnjeg zatišja konačno je pokrenuta sa mrtve tačke pričao o završetku centralne kuhinje Radosnog detinjstva koja je počela da se gradi pre četiri godine

Kako 021.rs saznaje, Predškolska ustanova je pre nekoliko dana raspisala javnu nabavku za gradnju trafostanice koja je bila jedan od glavnih uslova za konačan završetak kuhinje.

Nabavka je vredna 19 miliona dinara i za gradnju je novac obezbeđen u budžetu grada, a prema konkursnoj dokumentaciji predviđeno je da trafostanica bude sagrađena u roku od 60 dana od potpisivanja ugovora. Ukoliko sve bude u redu sa tendereom i radovima, realno je očekivati da trafostanica bude gotova početkom naredne godine.

S druge strane, ovo ne znači da će centralna kuhinja konačno biti gotova jer to nisu jedini radovi koji treba da se završe. Na pitanje 021, kada će centrala kuhinja konačno biti gotova, iz Gradske kuće nismo dobili odgovor.

Podsetimo, zbog nesaradnje Novog Sada i pokrajinske administracije čitav proces je u blokadi već dve godine. U Gradu tvrde da je da je za ovu nedovršenu investiciju zadužena Pokrajina i da je za radove potrebno još  90 miliona dinara.

U Upravi za kapitalna ulaganja za 021.rs kažu da je izgradnja objekta centralne kuhinje i dalje u zastoju, jer nisu ugovoreni svi radovi neophodni za punu funkcionalnost objekta, a koje je potrebno j ugovoriti u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. "Jedini mogući način da ovi radovi budu ugovoreni jeste raspisivanje nove javne nabavke za preostale radove. Međutim, da bi predmet novog finansiranja bio određen, investitor radova PU "Radosno detinjstvo" trebalo bi da pripremi izmene projekta završetka izgradnje objekta, u kome bi precizno bilo određeno koje radove je neophodno izvesti da bi objekat bio završen i funkcionalan. Na zajedničkom sastanku predstavnika investitora i Uprave, dogovoreno je i da se uputi dopis republičkom Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da bi se dobila saglasnost za pokretanje javne nabavke s obzirom da su sredstva za finansiranje predviđena Programom podrške građevinskoj operativi", kažu u Upravi.

U Pokrajini podsećaju da je ugovorena vrednost radova oko 472 miliona dinara i da je do sada realizovano oko 74% od celokupne vrednosti.

Poslednji rok za završetak radova istekao je 31. marta prošle godine. Sama gradnja kuhinje je kasnila zbog mnogobrojnih propusta prilikom izrade tehničko-projektne dokumentacije, pa su morali da se izvode dodatni radovi, ali je izostalo da se raspiše novi tender za izbor izvođača koji bi objekat dovršio.

  • Markoss

    15.10.2015 07:23
    Pa da
    Naravno da se sad priča o tome kad se bliže izbori. Mnogo toga će se ovih i narednih dana govoriti i obećavati, ali pitanje je šta će se od toga uraditi i koliko će nas koštati. Nema vlasti koja ne uzima kajmak od svakog uradjenog posla ali ovi su rekorderi ja milim.
  • Mićun

    15.10.2015 07:08
    Radosno - tranžiranje - francuska obrada bez kosti
    S obzirom da se zna da će IM Matijević preuzeti tu kuhinju, ne vidim razlog da je država završava.
  • pera

    15.10.2015 06:36
    60 dana za trafo, da su Srbi gradili svet jos bi bili u kamenom dobu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti