Stotine balona letelo u znak podrške deci oboleloj od raka

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR pustilo je u podne s Novosađanima stotine balona u vazduh, pružajući podršku oboleloj deci u sklopu akcije "I ja se borim".

Događaju na Trgu slobode odazvalo se na stotine građana, a podrška je stigla i od perkusionista Baterija Sambansa. Tokom događaja, posetioci su imali priliku da kupovinom balona ili promotivnih artikala daju svoj doprinos izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Posebni foto-ramovi sa velikim zelenim rukavicama bili su na raspolaganju prisutnima za fotografisanje na ovom lepom humanitarnom događaju.

Osim u Novom Sadu, baloni su simbolično pušteni u više od 20 gradova: Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Smederevu, Čačku, Ivanjici, Subotici, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi, Smederevskoj Palanci, Leskovcu, Bačkoj Palanci, Požarevcu, Valjevu, Novom Pazaru, Vranju, Aleksincu, Pirotu i na Ubu.

Humanitarni skup je deo kampanje "I ja se borim", koja za cilj ima podizanje svesti javnosti o malignim bolestima kod dece: kako prepoznati na vreme, kako se boriti i kako i na koji način svako od nas može učestvovati u stvaranju široke mreže solidarnosti u cilju pomoći i podrške obolelim mališanima i njihovim porodicama.

Autor: 021.rs

Foto: Tviter

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti