Radnici Informatike obeležili godinu dana od otkaza

Devetnaest bivših radnika "Informatike", koji su prošle godine postali tehnološki višak u tom preduzeću, obeležilo je danas godišnjicu nemilog događaja, simboličnom tribinom u Radničkom domu.
Na tribini je predstavljen primer jedne od žrtava tranzicije, u izvođenju mlade novosadske umetnice. Retrospektivom borbe sindikata Informatike u proteklih godinu dana, prikazane su potresne priče otpušteniih radnika među kojima se posebno izdvojila Helene Šifler Zekić, fakultetski obrazovane žene koja je prisutne pozdravila na četiri svetska jezika, a otkaz je dobila dok je bila na bolovanju zbog bolesti deteta.  
 
Kako kaže, najbitnije joj je da je njeno dete sada dobro i da je posle godinu dana ponovo krenulo u školu, dodajući da to što je otkaz dobila u teškim trenucima, govori o ljudima koji su to učinili. 
 
Specijalni gost tribine bio je Ljubisav Orbović, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije, koji je prvi sindikalac koji je podržao tu malu sindikalnu organizaciju. 
 
Proglas je pročitao predsednik sindikalne organizacije Zoran Antešević, u kojem se traži jednistvo radnika u Srbiji, "izbacivanje politički nameštenih, korumpiranih, lažnih predstavnika radnika iz sindikata širom Srbije i stvaranje nove snage radnog čoveka". 
 
   
 
Podsetimo da je 19 zaposlenih u JKP "Informatika" prošle godine dobilo otkaz kao tehnološki višak, nakon što su u preduzeću mahom zaposleni članovi Treće Srbije.
 
Autor: 021.rs
  • ODGOVOR

    26.03.2016 20:55
    Za Banja
    Sastav svakog predlodga za izvršenje koji sastavi advokat košta 6.000,00 din prema tarifi AKS.
    Mogli bi to da sastave i pravnici Informatike za džabe, al što bi? Plata kaplje svakako, a Novosadjani plaćaju......
  • NAIVAN

    26.03.2016 20:50
    Pitaj Banjo obavezno
    Koliko koštaju Novosadjane tih 15 pravnika koji sede u Informatici i ne rade ništa?
    BRUTO sa svim porezima, doprinosima i dodacima na platu koje platom ne zovete, ali jesu novac?
  • Banjo

    26.03.2016 20:34
    Pitacu
    Koliko je para zaradio advokat koji je branilac Informatike u neodbranjivom procesu regres?
    I gde je nestao novac trogodišnjeg regresa koji nije isplaćen radnicima?
    Koliko zaraðuju advokati koji zastupaju pravno neuku informatiku u tužbama protiv ne platiša, a zkoja ima 15 svojih pravnika?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti