PIK objasnio razloge odbijanja liste Saše Radulovića, protest ispred Banovine

Aktivisti pokreta "Dosta je bilo - Saša Radulović" protestovali su večeras ispred Banovine zbog odluke Pokrajinske izborne komisije da odbaci njihovu izbornu listu.

Oni su na protestu naveli da su "pokušaji da se pokretu onemogući da učestvuje na izborima nedemokratski i vođeni strahom od gubitka izbora". Takođe su saopštili da su podneli tužbu Upravnom sudu.

Povodom reakcija iz pokreta "Dosta je bilo", oglasila se i Pokrajinska izborna komisija koja je pojasnila razloge za odbijanje ove liste. Navode da grupu građana koja može da podnese listu mora da osnuje pisanim sporazumom najmanje deset birača, što ovde nije slučaj. 

- Razlog za odbijanje liste jeste činjenica da je 8. aprila u 23.54h ova lista podneta od strane neovlašćenog lica. Grupu "Dosta je bilo – Saša Radulović" svojim potpisom je osnovalo devet birača, čime im ne može biti priznato svojstvo Grupe građana odnosno ovlašćenog podnosioca izborne liste. Podnetim prigovorom nije dostavljena nova dokumentacija kojom bi se potvrdili drugačiji navodi, tako da je Pokrajinska izborna komisija u Rešenju o odbijanju prigovora ostala pri ranijem stavu. Podnosilac izborne liste raspolaže pravnim sredstvom koje će dovesti do sudske kontrole rada Komisije pred Upravnim sudom - saopštio je PIK.

Komisija je istovremeno navela i da PIK radi u proširenom sastavu koji čine diplomirani pravnici - predstavnici svih političkih stranaka, koalicija i grupa građana čije su izborne liste proglašene.

- Činjenica da je prigovor podnosilaca Izborne liste "Dosta je bilo-Saša Radulović" odbijen većinom glasova članova Pokrajinske izborne komisije, dokaz je da je ovde u pitanju čisto pravno, a nikako političko pitanje - zaključuje se u saopštenju PIK-a.

Autor: 021.rs

  • Bivši glasač DJB

    16.04.2016 13:43
    Grupu građana Saša Radulović osnovalo je 9 članova a po zakonu mora najmanje 10. Zašto, sada je nebitno., Grupa građana sa 9 potpisa po zakonu nije pravno valjana.
    Posebno je pitanje zašto se Saši Raduloviću desi puč pri svakim izborima ?
    Očigledno mu nedostaju organizacione sposobnosti, i loše procenjuje ljude.
    Ako ne ume da uvede red u Pokret, kako će uvesti red u budućoj stranci da ne kažem u Srbiji.?
  • zivan

    16.04.2016 12:59
    Radulovicu vidljivo raste rejting, posebno na raccunn drugih gradjanskih stranaka, pa su trazzile i nassle naccin da sprecce ulazak pokreta Dosta je bilo u Skupsstinu Vojvodine...
  • Brus Vilis

    15.04.2016 15:10
    Dakle, Brus Vilis će glas dati kompaniji Čeda, Boris & Čanak. Dobro će nakon toga oprati ruke i umiti se nadajući se pritom da će osećaj gadjenja što pre izmagliti i da Boris Kluni neće opet očijukati sa Ivicinim renesansnim pokretom. Kad je reč o Raduloviću molio bih objašnjenje kako ovoj personi nije bilo dosta dok je pristupao Vučićevoj vladi? Koja je uverenja promenio od tada i još je zanimljivije - koja shvatanja još deli s premijerom? S nadom da će se u dogledno vreme pojaviti neko nov, neko mladji i neko s jasnim separatističkim zahtevima pozdravlja vas Vilis Brus.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti