Nemački kralj mesa "Tenis" kupuje "Matijević"

U toku su pregovori o prodaji industrije mesa "Matijević".

Prema informacijama "Informera", vlasnik "Tenisa" Klemens Tenis i gazda "Matijevića" Petar Matijević, ovih dana pregovaraju o svim mogućim načinima saradnje.

- Tenis hoće da kupovinom naše industrije mesa ima jak oslonac u Srbiji. Nemac je već najavio da će u Srbiji izgraditi 20 farmi i da će od srpskih dobavljača uzimati meso koje će potom izvoziti širom Evrope - kaže izvor "Informera" iz krugova srpskih proizvođača mesa.

Da su pregovori Tenisa i Matijevića u toku, ovom listu potvrdio je i Petar Matijević.

- Dobro ste čuli, Klemens Tenis želi da kupi našu industriju i mi ćemo tokom ovog meseca otputovati u Nemačku na dodatne razgovore. Tenis je vrlo raspoložen za saradnju sa nama, ali smo i mi dobre volje kada je on u pitanju - kaže Matijević.

Na pitanje o kakvoj je tačno saradnji reč, Matijević je naglasio da je "sve u igri".

- Tenis je krajem aprila posetio "Matijević" i uverio se koliko ozbiljno pristupamo svom poslu. Može da se desi da mu prodamo celu industriju mesa ili da mu damo 51%. Videćemo, ništa još nije konačno - navodi Matijević.

Prilikom poslednje zvanične posete Srbiji, u februaru ove godine, Tenis je najavio da postoji mogućnost da kupi nekog od domaćih proizvođača.

- U narednih pet godina u Srbiju ću uložiti čak 300 miliona evra. Mi već radimo na projektovanju 10 farmi u Srbiji. Naš dolazak nikako ne znači gušenje domaće proizvodnje. Naprotiv, ideja nam je da preuzmemo neku postojeću firmu kako bismo otpočeli sa radom i bolje upoznali tržište. Nije nam želja nikoga da istisnemo sa tržišta, već nudimo svima koji se bave svinjogojstvom da se priključe - rekao je Tenis.

Autor: Informer

  • vredi razmisliti

    07.05.2016 12:04
    uspehe matijevica treba pripisati DOSu i njihovim expertima za unistenje i pljacku, posle dolaska na vlast dozvolili su uvoz mesnog otpada koji je do tad bio zabranjen, e to je taj kvalitet ina kojem je imperija sagradjena, ya koju godinu to nece moci pa bolje da proda, uostalom znam nekoliko prijatelja koji kazu da im kerovi omirisu cuvene proizvode i nece ni da ih liznu, mislio sam sale se ali kad sam to cuo od vise ljhudi sve mi je bilo jasno, ajmo vlasnici ljubimaca potvrdite ili osporite ovo
  • Terješkova

    06.05.2016 17:06
    Stojko@Herman the German
    Draga redakcijo ovom porukom ne podstičem diskriminaciju, mržnju ili nasilje, pretnju, uvredu ali ne mogu da odolim a da ne napišem kakva su ovo dva komentatora...ama dva bilmeza....
  • Bob

    06.05.2016 15:20
    @Pele Pitanje
    A koliko ti placas radnike na svojoj farmi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.