FOTO: Umesto trščara i parka, niču soliteri u kraljevića Marka

Kuće trščare u Ulici kraljevića Marka uskoro će zameniti betonski kompleks solitera, a nacrt projekta je procureo u javnost na sajtu NSbuild koji se bavi praćenjem gradnje u Novom Sadu.

Podsetimo, novosadske vlasti su prošle godine odlučile da se skine zaštita sa kuća trščara i promenile plan tako da se umesto najstarijih kuća u Vojvodini i predviđenog parka dozvoli izgradnja zgrada do devet spratova.

Proteklih meseci sve parcele je kupila firma Galens, Novosađanima poznata po rušenju zgrade Komunalne banke u Narodnih heroja radi gradnje solitera od 13 spratova i zgrade od preko 40.000 kvadrata, i sada se čeka da tu počne gradnja.

Mada do sada nije bilo informacija kako će izgledati kompleks koji će nići na mestu trščara, ono što se vidi iz projekta koji je predstavio NSbuild, je da sledi gradnja potpuno betonskog kompleksa sa nekoliko osmospratnica i devetospratnica od više desetina hiljada stambenih kvadrata.

Za sada nije poznato kada će početi izgradnja, a nezvanične informacije govore da bi to trebalo da se desi do kraja godine nakon što se sruše trščare.

  • Lepi cane

    31.10.2016 00:40
    Tića
    Tićo,znaš šta?
  • Denis

    11.05.2016 11:29
    @Новосађанка - "Trščare" ali kakve? Može li "udžerica" koja liči na najsiromašniju kuću neke vojvođanske varošice biti nešto čime će se Novi Sad ili bilo koji grad ponositi? Trenutno živim pored jedne trščare u Nemačkoj ali to je veliki reprezentativni arhitektonski vredan objekat koji služi u turističke svrhe. Bavimo se zaštitom udžerica kojima je jedina "vrednost" to što su pokrivene trskom dok istovremeno širom Vojvodine bivaju preko noći srušene predivne arhitektonski vredne "Švapske kuće" sa predivnim fasadama koje očigledno niko ne štiti...
  • Pantić

    11.05.2016 08:50
    Ćorka
    Kad se jednog dana otkrije ujdurma, od strane nezadovoljnog insajdera, zbog deobe plena, mnogi će da zaglave u ćorku. Očigledna je povezanosz po mafijaškim potezima, od portira u gradskim ustanovama, pa do investitora. Na papiru je sve OK, a kost u grlu ostaje. Normalno je da je to atraktivna lokacija za profit, komunalna infrastruktura već postoji, a što viša zgrada, to je veći profit. Verovatno će se zidari zabuniti, zaigrati i u žaru nadograditi još spratova, zanemarujući projekat. Građevinska mafija mi je već od nekud poznat izraz. Pobegao sam zbog toga, odavno iz Beograda, ovde me stiže...., bežim dalje, nema mi druge. Ne želim da živim u nehumanim uslovima, opisanim u zagađenju okoline, haosu u saobraćaju, gubljenju vremena zbog beznačajnih stvari. Odoh u Slankamen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti