Pokrenut disciplinski postupak protiv novosadskog izvršitelja

Izvršitelju Svetislavu Ćurčiću preti oduzimanje licence nakon što je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

Kako su u Ministarstvu pravde naveli za "Blic", postupak bi trebalo da bude završen za oko dve nedelje i tada bi trebalo da se zna kazna koja će mu biti izrečena. Jedna od kazni je i izbacivanje iz Komore izvršitelja.

Disciplinski postupak je pokrenut nakon kontrole rada njegove izvršiteljske kancelarije, zbog prijave koju je protiv njega podneo jedan od zaposlenih. U prijavi se navodi da Ćurčić duguje "Informatici" 30 miliona dinara, jer je novac od izvršenja zadržao za sebe.

U izjavi Blicu Ćurčić je naveo da nije obavešten o postupku koji se vodi protiv njega. On je javnosti poznat po monopolskom položaju koji je dobio jer je imao na hiljade predmeta Informatike, kao i po tome što je jednoj penzionerki protivzakonito skinuo 2/3 minimalne penzije, a pokušao je da joj pripiše dug preminulog supruga.

Postupak protiv njega je vođen u 2013. godini nakon vanredne kontrole Ministarstva pravde, ali ga Komora izvršitelja nije izbacila jer se pet članova nije usaglasilo, iako je nađen niz propusta u radu njegove izvršiteljske kancelarije.

Podsetimo, 021 je o izvršitelju Svetislavu Ćurčiću pisao još 2014. godine, kada je na njegov rad požalio jedan Novosađanin. On je svoje iskustvo zabeležio i na snimku koji poseduje 021, a trenutno se s istim izvršiteljem tuži u Osnovnom sudu.

O tome kako je "Informatika" favorizovala Ćurčića čitajte OVDE.

  • nss

    15.05.2016 10:38
    nss
    da iskocis iz koze dok citas tekst...za dug od pet hiljada din drzava uzme kamatu,sudske troskove,ovaj lopov sebi nagradu i konfiskuju sta zateknu a njemu disciplinska...pa koga pravite budalama....sa nekim je delio pare,placao je necije izbore,nije moguce da informatika nije primetila da ovaj olos ne prebacuje novac....sve ukupno...ceo lanac lopova u zatvor na dugi dugi godisnji odmor
  • mile ns

    14.05.2016 15:51
    cek malo tu nisu uracunati bonusi koje je naplatio, za svaku utuzbu a na hiljade ih je on je naplatio svoje troskove i nagradu a nije odradio posao, dakle kako ce iko znati dal je vratio dug ili ne, pod hitno da informatika otpise sve dugove koji su bili kod ovog, pod hitno da se ispita ko je u informatici tolerisao ovakav njegov rad godinama i dal su imali dil i sa kim
  • Ja

    14.05.2016 10:09
    Nadam se da ce bar informatika gradjanima skinuti ovaj dug koji doticni gospodin duguje, posto tim jadnim gradjanima kamata ide pa ide...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti