Vulin: Uskoro izveštaj o požaru u Veterniku, neće biti zaštićenih

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će vrlo brzo javnost biti obaveštena o zaključcima nadležnih inspekcija povodom tragedije koja se dogodila u Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku.

"Ako se utvrdi bilo kakva nepravilnost, neće biti zaštićenih. Ovakva tragedija može da se desi, ali ne može da se ne predupredi i ne može da ne bude kažnjen neko ko je odgovoran", rekao je Vulin.

On je kazao da je i republičkoj i pokrajinskoj inspekciji naloženo da urade sve što je potrebno kako bi se utvrdilo šta se dogodilo, dodajući da svaki korisnik mora biti zaštićen.

"Ne mogu da komentarišem istragu do kraja, iako sam dobio odgovarajući izveštaj. Očekujem da ćemo u narednih nekoliko dana izaći sa zvaničnim saopštenjem i pokrenuti sve odgovarajuće postupke koji su u našem sistemu, a naravno ako ima elemenata krivične odgovornosti, to će uraditi MUP i tužilaštvo", istakao je Vulin.

On je napomenuo da Dom u Veterniku nema licencu, te da nije još uvek ispunio uslove pod kojima je ministarstvo daje što, kako je istakao, najbolje govori o tome koliko je proces licenciranja važan i zašto su strogi kriterijumi.

Jedan štićenik Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku stradao je juče u požaru koji je izbio oko 14:30 sati, saopštio je najpre MUP, a potvrdio direktor te ustanove Zoran Arbutina.

Arbutina je rekao da je u požaru stradao 22-godišnji štićenik S. T. On nije mogao da iznese detaljnije informacije o uzroku požara.

O mogućim uzrocima tragedije, čitajte OVDE.

  • Nisam

    29.05.2016 15:45
    foteljasica
    Stradace dva izuzetno cenjena radnika od strane dece i kolega. a foteljasi i uprava izvuci guzice. Smeniti pod hitno upravu ona je kriva za sve, jer se oni pitaju za sve odluke doma. Te negovateljice su zaista toj deci majka. Rodetelj!
  • dule

    27.05.2016 10:25
    Znači sigurica za 2 godine. Ne znamo samo da li će biti pre ili posle one pevačice. O žrtvovanima iz helikoptera više i ne pitamo.
  • Joker

    27.05.2016 10:07
    Pitam samo
    Jel postoji nešto što je sveto ijednom političaru, zar mora sve da se politizuje i gleda šansa da se ućari koji glas...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti