I ove godine ništa od radova na Varadinskom mostu

Varadinski most neće dobiti antikorozivnu zaštitu iako se ove godine obeležava tačno 16 godina od kako je otvoren.

Grad i Republika još nisu rešili pitanje vlasništva, zbog čega most i dalje nema upotrebnu dozvolu. Naime, kako Grad nije vlasnik mosta, a nije rešen ni njegov pravni status, Novi Sad ne može da ulaže samostalno u popravke.

Ovo znači da će ograda na mostu i dalje korodirati, pri čemu problem prave i mnogobrojni katanci koji dodatno pogoršavaju situaciju.  

S druge strane, nije poznato kakvo je stanje unutrašnosti metalne konstrukcije, ali se procenjuje da je ona oštećena, jer nikad nije propisno zaštićena od korozije.

Podsetimo, pitanje obnove i održavanja Varadinskog mosta rasteže se sada već celu deceniju jer iz Republike nisu pokazali spremnost da se konačno reši status vlasništva nad njim. Iako nema nikakvu nadležnost nad ovim mostom, Grad Novi Sad je u više navrata samostalno anagažovao radnike za sitne sitne popravke i uklanjanje katanaca.

  • Nišlija

    08.06.2016 19:24
    @Kej na barzama
    Baržo, Nišlije nisu obnavljale Žeželjev most, nego Varadinsku dugu i most Slobode. "Žeželj" je vojni pontonski most.
    Još važnije: za ta dva mosta nam niste platili ni MONTIRANJE, a plaćanje ODRŽAVANJA je tek misaona imenica ( ovom prilikom pozdravljam ove autonomaše ispod koji kao veliki ljubitelji čistih računa samo pljuju, a sami ne plaćaju). Održavanje mostova je sada u vašoj nadležnosti. Šta sada? da vam još i održavamo mostove, naravno bez nadoknade?
    Nemoj više da pljujete po Nišlijama i južnjacima, jer ni takve mostove ne bi ste imali nego bi ste još uvek plivali preko Dunava u delfin stilu :)

    Za kraj neću te "počastiti" sa "bagro severnjačka" kao ti mene nego samo jedan golem pozdrav odkude Niš. Ostanate zdravo i berićetno vi bilo. Takav si je adet.
  • G

    08.06.2016 12:18
    @Vojvodina Republika - džaba vam spinovanje, izbori su bili skoro i odlično znate koliku ste dobili podršku građana Vojvodine. I tu nikakav spin neće promeniti da vam je "čak" pola procenta građana Vojvodine pružilo podršku. Moguće je da ste stekli utisak da to nije tako jer vaša grupacija uporno zasipa ove stranice fašističkim antisrpskim komentarima, samo uvek nekako imaju pametnijeg posla kada su izbori ili protestne šetnje. Ostaje samo da se vidi koliko će vašem "razumu" trebati vremena da "ukopča" da nacistički principi upiranja prstom i svaljivanja krivice na nacionalne grupe više ne prolazi.
  • Колорадо

    08.06.2016 00:17
    @Неђо
    Није им Слобо ваљао, али ваљаће им Бокан.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti