FOTO: Novosadskim apotekarima nakon protesta samo načelna obećanja

Zaposleni u Apoteci "Novi Sad" protestovali su zbog hroničnog nerešavanja lošeg stanja i gomilanja višemilionskih dugova u ovoj ustanovi.
Oni su održali i protestnu šetnju od apoteke na Bulevaru Mihajla Pupina do Gradske kuće. Zaposlene je, nakon pola sata protestovanja, primio član Gradskog veća Vladimir Stojković, ali kako za 021 kaže predsednica sindikata Jelena Lopatić, data su samo načelna obećanja da će se nadležni baviti nedomaćinskim poslovanjem i pretnjom blokade računa državne apoteke.
 
"Održali smo jedan miran, normalan razgovor. Član Gradskog veća je iskazao razumevanje za naše probleme, ali nije mogao da nam da zvanična obećanja. Rečeno je da će se Grad, među prvim, baviti upravo problemima Apoteke, ali ne znamo na koji način. Tražimo od našeg osnivača da nam pomogne, jer treba po dužnosti da prati naš rad i funkcionisanje i da bude odgovoran", kaže Jelena Lopatić. Ona naglašava da će zaposleni nastaviti s protestima ukoliko se situacija uskoro ne poboljša.
 
 
Podsetimo, Apoteka "Novi Sad" ima dug od 233 miliona dinara, zbog kojeg joj preti blokada računa. Takođe, zbog nemogućnosti da se naruče svi potrebni lekovi, usled dugovanja dobavljačima, u Apoteci već neko vreme vlada i nestašica lekova, što dovodi do toga da se građani uglavnom obraćaju privatnim apotekama.
 
Pre nekoliko dana je na internetu pokrenuta i peticija koju su, kako saznajemo, inicirala deca zaposlenih u Apoteci. Više o problemima u ovoj ustanovi čitajte u našem tekstu OVDE.
 
Grad: Formiraćemo radnu grupu
 
Grad Novi Sad saopštiio je da je rešen da pomogne kako bi se izbegle posledice, "odnosno kako se ne bi dozvolila privatizacija Apoteke 'Novi Sad'".
 
Jedan od predloga rešavanja problema zaposlenih u Apoteci je da se oformi radna grupa sastavljena od predstavnika Grada i Apoteke.
  • Novosadjanin

    15.06.2016 21:13
    nije neophodno
    Da se pokrivaju ni sadašnji dug od 233 milona ni budući dugovi iz gradskog budžeta.Tome nema kraja.
    Privatne apoteke postoje, Novosadjane ništa ne koštaju, a u njima mogu da podižu lekove.
    Novi Sad je jedini veći grad u Srbiji koji nema Gradsku bolnicu.To je prioritet za ulaganje u zdravstvo, da se izgradi Gradska bolnica.
  • ns

    15.06.2016 19:42
    Izgubili ste monopol na lekove sa recepta i odmah ste propali. Trebalo je vas vecite gubitase pogasiti jos 91.
  • samo gledam

    15.06.2016 16:28
    Pa zašto ne kažete ko vam je napravio dug od 233 meleona? Javno, da si svi znamo ...
    Nego očekujete da vam srpska futuristička stranka (formiraćemo, istražićemo, zahtevaćemo, možda ćemo, valjda ćemo) reši problem?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti