GO LSV izglasao da Liga bude deo gradske vlasti

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine saglasio se kasno sinoć sa predlogom da ta partija bude sastavni deo nove gradske vlasti.

Kako 021 saznaje, većina članova glasala je za prihvatanje koalicionog sporazuma sa naprednjacima, koji je prethodno postignut na višem nivou. Glasanju je prethodila burna rasprava među članstvom, ali je saglasnost ipak postignuta na glasanju.

Ligi će po tom sporazumu pripasti rukovođenje u dva gradska preduzeća i dve ustanove, a dobiće i jedno ili dva mesta u Gradskom veću. O svemu će se više znati danas nakon pregovora, a prema ranijim saznanjima 021, u pitanju su Vodovod i Informatika (u igri je i Urbanizam), te još dve ustanove pod ingerencijom grada.

Nakon juče objavljene informacije da će novosadsku vladajuću koaliciju od 55 odbornika u gradskom parlamentu činiti SNS, LSV, SPS, kao i po jedan odbornik SVM, Zelene stranke i odbegla iz pokreta Saše Radulovića, oglasio se Gradski odbor LSV-a navodeći da će će o ulasku u gradsku vlast odlučiti "nakon što pažljivo sagleda u kojoj meri se predloženi program poklapa sa njihovim planom, vizijom i prioritetima u razvoju grada".

"Liga socijaldemokrata Vojvodine ne trguje svojom podrškom i ne meri svoje odluke brojem gradskih preduzeća, kao što to nikada do sada nije činila. Takve spekulacije koje su se pojavile u pojedinim medijima nas ne iznenađuju, jer ih je bilo i pre izbora, ali i prilikom formiranja Pokrajinske vlade. Služe samo tome da nam nanose političku štetu. Liga socijaldemokrata Vojvodine svoju politiku ne menja u skladu sa brojem funkcija koje joj se nude. Interes LSV jeste interes naših birača, a on podrazumeva sprovođenje lokalne politike koja će omogućiti stabilan razvoj grada i bolji život građanki i građana", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima pred sednicu GO.

Prethodno je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potvrdio da će danas biti finalizovani razgovori sa LSV i SPS sa kojima će SNS napraviti novu gradsku vladu, a koja bi trebalo da bude formirana na sednici Skupštine grada 1. jula.

Podsetimo da je pre svega mesec i po dana predsednik Izvršnog odbora LSV Robert Kolar, govoreći o formiranju nove gradske vlasti, rekao "da se može očekivati da Liga i dalje bude u opozicija u gradu".

  • Sah nije za budale

    24.06.2016 14:33
    Otarasio se Vucic opozicije kulturno,pozivom u vladu i deljenjem kolaca,tj,mrvica. I Ko ce sad glasati za ove na sledecim izborima? S kim si,takav si,vise nisi alternativa,kad sve saberes,Vucic je unistio opoziciju ogolivsi je narodu.
  • ef

    24.06.2016 13:54
    u
    Lsv je gotova!
  • ja

    23.06.2016 14:53
    i tako
    samo gledaju svoje guzice i sve ostalo nije vazno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.