Betanija dobila tri klima uređaja

Novosadskom porodilištu "Betanija" je danas uručeno tri klima uređaja u sklopu akcije "Klime za porodilišta".

Time je Blic fondacija u saradnji sa kompanijom “Elcom trade” iz Beograda započela akciju doniranja klima-uređaja za porodilišta širom Srbije. Pokrovitelj akcije je Ministarstvo zdravlja.

Većina porodilišta nema dovoljan broj klima-uređaja, pa novorođenčad prve dane života provedu u borbi sa nesnosnom vrućinom. Bebe nemaju razvijen centar za termoregulaciju, tako da je njihov život ugrožen u sobama gde je u letnjim mesecima temperatura oko 35. podeoka.

Kompanija "Elcom trade" iz Beograda je obezbedila 50 klima za 24 porodilišta u Srbiji.

Pomoćnik direktora Kliničkog centra Vojvodine za zdravstvo Vesna Turkulov zahvalila se Blic fondaciji na ovom vrednom daru, uz napomenu da je stigao u pravi čas. "Porodilje i novorođenčad su naročito osetljiva kategorija kada su u pitanju visoke temperature, a pogotovo bebe koje zbog nezrelosti svog sistema za termoregulaciju veoma teško to podnose, tako da nam je ova donacija veoma značajna", rekla je dr Turkulov, uz napomenu da je veliki broj aparata koji se koriste u lečenju porodilja i beba takođe veoma osetljiv, tako da je ova donacija uručena u pravo vreme".

Upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Dragan Stajić ukazao je na važnost donacije, napomenuvši da se u toj ustanovi dnevno rodi preko 20 beba, a godišnje oko 7.000 dece. "U ime sve dece, njihovih majki, zaposlenih i u svoje lično ime se zahvaljujem Blic fondaciji", naglasio je dr Stajić, uz napomenu da će sve klime biti ugrađene u odeljenja gde leže majke sa novorođenčadima.

  • Kaya

    05.07.2016 22:43
    Svaka čast za firmu koja poklanja, ali je sramota da su 3 klima uređaja neka velika stvar kada se radi o jednom porodilištu.
  • Klime za Djuru

    05.07.2016 22:18
    seljana
    Ti dr na Betaniji dnevno obrnu vise novca od vrednosti te tri klime, a ostete budzet Betanije i KCV za mnogo vise. Dakle, mogli su opremiti svoje radno mesto, kad ga vec zloupotrebljavaju.
    Samo sto bi im onda i druge kolege radile na tim uredjajima i bile konkurencija, a ovako samo oni sebi salju privatno.
    I kad ce vise tamo neko pasti zbog korupcije, ili cemo se i dalje praviti slepci?
  • modesti

    05.07.2016 18:42
    pa bravooooo...
    ....vest primerena za 21. vek.....zamisli, 3 klima uredjaja.....sramota za državu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti