Postupak protiv novosadskog izvršitelja u toku, zamenik 'nasledio' 20.000 predmeta

Disciplinski postupak protiv novosadskog izvršitelja Svetislava Ćurčića, koji je u maju podneo ostavku nakon što je postao predmet istrage finansijske policije i dalje traje.
Kako za 021 potvrđuju u Komori izvršitelja, postupak pred disciplinskom komisijom Ministarstva pravde traje već oko dva meseca, iako on ne obavlja posao u svojoj kancelariji. On se, navode u Komori, i dalje vodi kao suspendovan, do okončanja disciplinskog postupka.
 
"S obzirom na to da je Ćurčić trenutno privremeno suspendovan, njenov privremeni zamenik je Aleksandar Durkulić, izvršitelj iz Novog Sada", kaže za 021 Neda Petrović iz Komore izvršitelja.
 
Durkulić je tu privremeno i preuzeo je oko 20.000 aktivnih predmeta koje je vodio Ćurčić.
 
Podsetimo, Svetislav Ćurčić prestao je da se bavi izvršiteljskim poslom krajem maja. On je u tom trenutku vodio oko 20.000 predmeta, uglavnom o dužnicima prema JKP "Informatika", koja je godinama favorizovala ovog izvršitelja i dodeljivala mu ubedljivo najviše predmeta.
 
Zbog neverovatnog broja slučajeva dodeljenih samo u jednoj godini - više od 17.000, "Informatiku" je zbog Ćurčića opominjao i državni revizor. Inače, zarade koje je Ćurčić ostvario na predmetima su milionske, s obzirom na to da naknada za obavljen posao, "čist" dinar u džep, iznosi oko 6.000 dinara po predmetu.
 
U međuvremenu, "Informatika" se i sama požalila na izvršitelja, rekavši da joj nije preneo 30 miliona dinara naplaćenih u postupcima izvršenja.
 
Ćurčić je, kako je pisao Blic, podneo ostavku pre dva meseca i naveo da je "našao bolji posao".
  • ja

    28.07.2016 12:53
    Ma prosto sramota koliko nam se dobro
  • antibot

    28.07.2016 11:47
    Mile
    politika jadan ti si sa svojom pamecu, raspalo sudstvo i izvrsitelji su delo DS iMalovicke a komunalna policija koju pljuju svi na ovim stranama isto, o cijoj ti politic pricas, mozda su zato tako i prosli tvoji gospodari
  • jo

    28.07.2016 11:18
    Disciplinska
    A jel mogu ja da ojadim državu za tih 30mil pa da dobijem " disciplinsku pred ukor ".Pa ne može brate jer takvi ko taj svetislav i pišu zakone,pa glasaju za njih,pa ih onda primenjuju na babama što prodaju rezance.A sve to se radi 15 godina sa pričom " to evropa traži,ne bi mi ali eto sve zemlje to imaju ".Da,imaju ali ne u tom lopovskom obliku kao kod nas.Da se ovo desilo napolju u toj Evropi digla bi se i kuka i motika i mnoge glave bi letele jedino ovde " ne talasaj puno ".Najveći lopovluk je to što znam čoveka koji je svetislavu platio 100 hiljada za dug a čovek pre par dana ode u informatiku a oni i dalje klepaju dug sa sve kamatom sa pričom " nama nije prebačen novac ".Pa šta njega briga za to.Nije on sa svetislavom i advokatom firme krkao i pio i dogovarao pare nego neki golo...an iz te informatike

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti