FOTO: Počela gradnja Lidlove prodavnice na Novom naselju

Počeli su radovi na uređenju parcele na Novom naselju na kojoj će biti izgrađen objekat za potrebe supermarketa Lidl, parking sa prilaznim putem i ostala prateća infrastruktura.

Kako se uverio reporter portala 021.rs, parcela koja se nalazi odmah pored pruge na Bulevaru Evrope kod kružnog toka, sa strane Novog naselja već je izravnata i ograđena.

Radove izvodi preduzeće "Best izgradnja", a rok za završetak je 1. februar 2017. godine.

Lidl je pre četiri godine kupio plac od 1,1 hektara na uglu Bulevara Vojvode Stepe i Bulevara Evrope za 1,6 miliona evra, kako bi se tu napravio objekat od 2.660 kvadrata i sa stotinak parking mesta.

Dok će Lidl graditi objekat, Novi Sad će urediti okolinu.

Mada je ZIG još pre nekoliko meseci raspisao tender za uređenje saobraćajnih površina, kanalizacije i javnog osvetljenja postupak izbora izvođača radova još nije završen zbog prigovora Komisiji za zaštitu prava ponuđača.

Pre samog prigovora, ZIG je inače odabrao ponudu "Vojvodinaput-Pančevo" od 24,4 miliona dinara.

  

Izgled buduće prodavnice "Lidl" na Bulevaru Evrope

Ovaj nemački lanac supermaketa planira da u budućnosti u Novom Sadu otvori najmanje još jedan objekat, a pretpostavka je da će to biti na zemljištu Rasadnika Gradskog zelenila, kraj GSP-a na putu za Veternik.

Do maja 2017. trebalo bi da bude završen i distributivni centar koji se nalazi pored autoputa blizu Nove Pazove, a tokom naredne godine i svih planiranih 20 radnji širom Srbije.

Lidl posluje pod ovim imenom od 1930. godine, a samo u Evropi ima radnje u 26 zemalja.

Poznat je po nešto nižim cenama u odnosu na konkurenciju i vrlo pristupačnoj nemarkiranoj robi svojih dobavljača. Pretpostavka je da bi se otvaranjem Lidla mogle sniziti cene u ovdašnjim prodavnicama.

  • Mina

    09.03.2018 23:52
    Bila sam u lidlovoj prodavnici u inostranstvu i zaista imaju nize cene i dobar kvalitet. Ako bude isti kvalitet necemo se pokajati kupujuci tamo.
  • dukljanin

    03.04.2017 02:33
    dukljanin
    Nasa nesreca I jesu ovoliki megamarketi koji isisavaju ogromnu kolicinu novca od naroda a koja se nikad vize ne vrati u ekonomske tokove drzave ili veoma mali deo dok se veci deo pretvori u devize I iznese iz drzave,ustvari to I jeste tvorevina uz blagoslov drzave sa tacno odredjenom namenom..isti slucaj je I sa velikim trznim centrima..
  • kolega

    07.08.2016 23:11
    park?!
    A sta se desava sa dugo obecavanim parkom? Deca nam se igraju na polomljenim igralistima bez hladovine...dokle vise da se bavite nebitnim stvarima, a ono sto zapravo treba ovom gradu i ljudima obilazite

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti