U planu izgradnja kružnog toka kod Spensa

Novosadska vlast planira da sagradi kružnu raskrsnicu kod Spensa, na uglu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice.

Odluka o izgradnji kružnog toka na ovom mestu je doneta jer bi, kako se navodi, "realizacijom planiranih sadržaja u neposrednom okruženju raskrsnica dobila na većem značaju, što nosi i povećanu potrebu za funkcionalnošću i bezbednošću saobraćajnih tokova za koje je namenjena".

Za izradu tehničke dokumentacije je izdvojeno pet miliona dinara u Programu uređenja građevinskog zemljišta, a analize koje će se raditi će proveriti sve aspekte na koje će uticati ovakvo saobraćajno rešenje.

Za sada nije precizirano kada bi usledilo pretvaranje postojeće raskrsnice u kružni tok, ali kako se ipak ne radi o prevelikoj investiciji, u budžetu grada bi za narednu godinu lako moglo da se nađe nekoliko desetina miliona dinara upravo za ovu namenu.

A više o tome kako se treba ponašati u kružnom toku možete pročitati i pogledati OVDE.

  • Cale

    07.10.2016 13:40
    To je pravo mesto gde bi kruzni tok dobro dosao. Trenutno je prilicno lose resena ta raskrsnica. Kao pesak prelazite u dve faze - prvo jednu traku Cara Lazara, pa stojite na ostrvu, pa drugu traku kad se upali drugo zeleno svetlo, pa onda trecu iz drugog smera. Vozaci koji skrecu levo iz Fruskogorske imajut ukupno tri sekunde zelenog svetla. Ukoliko to ipak iziskuje tri meseca zatvaranja Bul. Cara Lazara i znacajne investicije onda bolje ne.
  • RIZBO

    07.10.2016 12:18
    LIMAN LIMANCIMA
    o propusnoj moći čuvene raskrsnice mogu da svedoče svi koji iz Fruškogorske krenu levo i žele da uđu na Bul Cara Lazara, dakle čitavih dva i po automobila mogu proći u jednom turnusu.

    A to što je red da se napravi fontana kakva dolikuje i što bi tu bilo idealno mesto pa to je tek potupuno logično. Kažem, tu će se slaviti pobede Vojvodine!
  • Loško

    07.10.2016 10:25
    Ovima što vađenje reči iz usta tipa "srbenda", "smrdija" i sl. ne polazi za rukom verovatno ni nešto drugo ne uspevaju da izvade iz istih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti