U Skupštini Vojvodine "Alternativa za Vojvodinu"

Petoro samostalnih poslanika u Skupštini Vojvodine formiralo je novu, osmu poslaničku grupu pod nazivom "Alternativa za Vojvodinu" i o tome su danas obavestili predsednika parlamenta Ištvana Pastora.

"Alernativu za Vojvodinu" fomirali su poslanici Tamaš Korhec, Aron Čonka, Jelena Balašević, Amir Bislimi i Arsen Kurjački. 

Oni su do sada imali status samostalnih poslanika, jer Korhec i Čonka, koji su izabrani na listi Mađarskog pokreta, nisu želeli da se priključe postojećim poslaničkim grupama, Balašević i Bislimi su napustili Demokratsku stranku nakon izbora u toj partiji, a Kurjački je nedavno isključen iz poslaničke grupe "Dosta je bilo".

Potpisan je Sporazum o formiranju zajedničke poslaničke grupe u kojem, između ostalog, piše da njeni članovi "pored toga što su mandate dobili kao simpatizeri i članovi različitih političkih partija, dele neke zajedničke političke i društvene vrednosti".

Kako piše portal vojvođanska.rs, ta poslanička grupa negovaće kritičan odnos prema vlasti u Vojvodini. Njeno delovanje biće ozvaničeno na narednoj sednici Skupštine.

Nakon ovoga, u pokrajinskom parlamentu ostalo je još četvoro poslanika koji nisu ni u jednoj poslaničkoj grupi. To su poslanica Zelene stranke Branislava Jeftić, kao i tri poslanika Jedinstvene Srbije Goran Gonđa, Jovana Medenica i Slavenko Unković.

  • Perica

    03.11.2016 14:38
    RECIKLAŽA
    Mi ,Recikliramo a vi ga spajate!?
  • đokica

    03.11.2016 13:29
    #####
    Jadna Vojvodina,ako su joj oni Alternativa!?
  • Nsnn

    03.11.2016 09:04
    Uvesti lepo da mesto u skupstini dobija stranka a ne pojedinac iz stranke i resen problem preletanja, kupovine mesta i ovakvih gluposti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti