SNS: Briga "Dveri" u svrhu kampanje za predsedničke izbore

U Gradskom odboru Srpske napredne stranke ocenjuju da tvrdnja Pokreta "Dveri" da Novi Sad neracionalno troši novac poreskih obveznika zbog troškova za rasvetu i kićenje grada povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika "nije tačna i služi u svrhu kampanje za predstojeće predsedničke izbore, za koje njihov predsednik Boško Obradović najavljuje svoju kandidaturu".
"Tačno je da je Grad izdvojio 30 miliona dinara za nabavku nove i obnovu stare rasvete, kao i da će ona biti raspoređena i u delovima grada gde to do sada nije bio slučaj. Da li su za funkcionere Pokreta "Dveri" građani koji žive na rubnim područjima Novog Sada manje vredni od onih koji naseljavaju uži centar? Da li i ti građani treba da proslave predstojeće praznike?", navodi se u saopštenju.
 
"Želja Srpske napredne stranke i naših koalicionih partnera je da Srpska Atina tokom praznika izgledom i brojnim događajima podseća na najveće evropske metropole, što iziskuje i povećanje troškova koje nije enormno, ne ugrožava budžet Grada i ne iziskuje nove izdatke poreskih obveznika. Tokom praznika u saradnji sa organizatorima događanja koji će obogatiti turističku i kulturnu ponudu grada pripremamo i niz humanitarnih akcija o kojima ćemo uskoro obavestiti građane. Nadamo se da će se našem pozivu priključiti i članovi i simpatizeri Pokreta Dveri", poručuju iz SNS.
 
Iz "Dveri" su ranije danas saopštili da "Grad Novi Sad neracionalno troši novac poreskih obveznika i pretvara se u Novi Las Vegas". Kako je rekao predsednik IO pokreta Aleksandar Tanasković, Grad troši više od 30 miliona dinara na kupovinu nove i obnovu stare novogodišnje rasvete, koja će prvi put biti raspoređena i na periferiji grada.
 
"To sa sobom nosi troškove postavljanja, energije i održavanja. S druge strane, humanitarna akcija Magnet za ljubav za kupovinu magnetne rezonance za prevremeno rođene bebe već više od godinu dana sakuplja sredstva za medicinsku aparaturu. Zbog toga više od 1.000 porodica u Vojvodini mora da ide u druge zdravstvene centre u Srbiji ili čak u inostranstvo. Mislimo da je gradska vlast potpuno izgubila kompas kada je reč o prioritetima i da je ovakvo ponašanje skandalozno", naveo je on i zapitao gde ide novac Novosađana.
  • problem

    11.12.2016 11:24
    Mislim da jeste problem bacati pare na estetiku i to vec treci put od kada je novi tj stari gradonacelnik na vlasti pa bogami nije trideset i pitam se dali ce bolesna deca dobiti paketice ili pare za novu godinu, bozic i nisam fan dveri i Obradovica naprotiv mislim da je bahat i prepotentan ali su u pravu
  • Detelina

    08.12.2016 11:26
    Grad je mogao biti i skromnije ukrasen i u tom aranzmanu bi pristojno izgledao za praznike.Nemam nista protiv sadasnjeg ukrasavanja i svecanog izgleda centra,lepo je.Medjutim apeluje se na mere stednje,siromasni smo i smatram da nismo u situaciji da se razmecemo kao neki bogati evropski gradovi.Tako da su ti milioni mogli biti ulozeni u pametnije i neophodnije stvari u gradu,a itekako ih ima!Ovo je sve,hleba i igara daj narodu,a sve nam je u opstem haosu.
  • Čika

    08.12.2016 10:51
    Lajanje na zvezde
    Ugledamo se na prave prestonice ili po onoj staroj: VIDELA ŽABA DA SE KONj POTKIVA, PA I ONA DIGLA NOGU!
    A Boško Obradović se kandiduje za predsednika? Čini se da nam takav predsednik nije neophodan, mada bi za nijansu bio prihvatljiviji od aktuelnog.
    Eto, bio sam baš fin i suzdržan...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti