FOTO: Oko 100 izvođača na četiri lokacije za doček, ponovo nepoznato koliko će sve koštati

Zdravko Čolić, Drum'n'Zez, Bojana Stamenov, Novosadski Big bend, Irie FM, Zemlja gruva, Ana Perišić i bend Josip A Lisac samo su neki od oko 100 izvođača koji će nastupiti za doček Nove godine na četiri lokacije.

Za Srpsku Novu godinu na Trgu slobode sviraće duvački Orkestar Bobana Markovića i "Simfonijski orkestar Novi Sad 2021".

Gradonačelnik Miloš Vučević nije hteo da govori o tome koliko će organizacija oba dočeka koštati, ali je naglasio da ni dinar neće dati iz budžeta, već će sve platiti sponzori.

"Grad Novi Sad kao i prethodnih godina neće snositi troškove dočeka, niti javno komunalna preduzeća. Grad će snositi samo troškove koji se tiču bezbednosti, odnosno za angažovanje redarske službe i dozvoliti zauzeće javne površine", naveo je on.

Vučević dodaje da će izvođače platiti sponzori, kao i prošle godine, ali kao ni prošle godine, nije želeo da navodi koje su to kompanije. "Da nismo organizovali Novu godinu, bilo bi skandalozno jer smo prekinuli tradiciju, ničeg nema u gradu, a prestonica smo kulture. Ne bi bilo smisla. Sa duplom pobedom i duplom titulom Novi Sad ispraća 2016. i ponosno dočekuje 2017. godinu, idemo dalje, idemo napred", kaže gradonačelnik.  

Glavna zvezda dočeka Nove godine biće Zdravko Čolić, kako je 021.rs ranije pisao. "Volim Novi Sad i čast mi je što ću posle devet godina nastupiti za Novu godinu. Bio sam u Solunu upravo kada je dobio titulu Evropske prestonice kulture i evo sada ovde. I ja da sam gradonačelnik, isto bih organizovao doček, jer za malo para možete svakom čoveku priuštiti doček, ljudima to mnogo znači. Što se tiče honorara, sarađujem sa mnogim sponzorima, a honorar će mi biti sigurno mnogo manji nego prethodnih godina", naveo je Čolić.

Poslednji nastup u Novom Sadu Čolić je imao u decembru prošle godine na Spensu, a u novogodišnjoj noći pevao je i 2008. godine. Tada je ponoćni valcer igrao sa tadašnjom gradonačelnicom Majom Gojković.

Na četiri bine će se više od 100 izvođača, od čega 60 simfoničara sa preko 40 sati programa predstaviti sa najraznovrsnijom muzikom. U novogodišnjoj noći čuće se zvuci džeza, popa, roka, muzike za decu, filmske, elektronske i klasične muzike.

Tačna satnica biće poznata naknadno. Lokacije gde se očekuje muzički program su Studio M, Dunavski park, Trg slobode i Trg republike.

"Nastupili smo pre nekoliko dana na Koncertu godine. Drago mi je što Novi Sad ceni našu autorsku muziku, stvaramo i na srpskom i na engleskom jeziku, nastupamo kako u zemlji, tako i u inostranstvu i potrudićemo se da priredimo dobru svirku", kaže frontmen Irie FM Vukašin Marković koji će prvi put nastupiti za doček u Novom Sadu.

Od jutarnjih časova 31. decembra počeće slavlje, najpre u Dunavskom parku programom za decu. Na glavnoj bini na Trgu slobode, pre koncerta Zdravka Čolića, nastupiće Novosadski big bend sa Novosadskim kamernim horom. Najbogatiji program od tri dana biće na Trgu republike, od 30. decembra do 1. januara, a nastupiće Irie FM, Zemlja gruva, Drum'n'Zez, Džez kombinat, novosadska flautistkinja Milena Jančurić, Ana Perišić, Branimir i neprijatelji i Josip A Lisac. U Studiju M uživaće ljubitelji elektronske muzike uz više od 10 domaćih i inostranih di džejeva.

Podsetimo da je grupa Novosađana pokrenula peticiju da se odustane od organizovanja proslave Nove godine, a više o tome OVDE.

  • 2017.

    14.12.2016 22:23
    Pomoc...
    Apsolutno podrzavam vasu ideju da treba pomagati siromasne , bolesne...Zaboravljamo da ce velikom broju novosadjana ovako organizovan docek nove godine biti LEK!Nemaju para za restorane i kafice , novogodisnju odecu , taxi ( zbog visokih potpetica)...A na cetiri lokacije , bice besplatne zabave za sve ukuse i sve generacije.
    Sponzori?Pa , ako ih pronadju, sto da ne plate.
    Svako od nas ima priliku 365 dana da bude human.Jeste li bili i vi koji pisete peticiju?PREISPITAJTE SE!!!!
  • Bazuka

    14.12.2016 21:55
    Kultura?!
    Zaista je potrebno stvoriti sistem u kom bi se pomagalo najugroženijima. Na žalost, uvek se toga neko seti kada veruje da će privući najviše paznje, što za prikupljanje pomoći što za promovisanje svojih velikih dela. Neće nam pomoći jedan dan brige o nekom, već stvaranja sistema preostala 364.

    Što se tiče peticija, par puta sam ih potpisivao i nisam bio zadovoljan s onim što sam saznao nakon toga. Ni jedna nije bila uspešna, a ponajviše me pogodilo kada sam saznao ko su bili pokretači. Obratite pažnju i ovoga puta!

    Šta je interesantno, tj šta me brine:
    Deo iz peticije: "Umesto sunda i kica koji krase svaku novogodišnju proslavu i program za istu koji intelektualno zadovoljava samo mali broj Novosadjana..."

    Ljudi, Zdravko Čolić peva stihove Jovana Jovanovića Zmaja, Duška Trifunovića i Branka Radičevića. Novosadski big bend nastupa sa solistima iz SNP-a.
    Na bini na Trgu republike sviraju autorski bendovi uglavnom iz Novog Sada!
    STUDIO M će ugostiti Dj iz čitave države, a najslađe zvući dečja Nova godina, koja se, koliko vidim organizuje u Dunavskom parku.

    Da li je to kič i šund???

    Hajde da pokrenemo peticiju za koju ćemo biti odgovorni sami, zbog koje ćemo se boriti za svakog kome je pomoć potrebna, za peticiju koja će nas same naterati da mislimo o drugima i pomažemo im svakoga dana!!! TAKVU PETICIJU ĆU UVEK POTPISATI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Nenad

    14.12.2016 08:35
    Vlast
    Nemaju oni pojma o tome koliko mi lose zivimo,razmisljajuci kako preziveti,organizovati Bozic i slavu ...A Nova godina nam nije ni na kraj pameti.Manite se gluposti.DAJTE NOVAC ZA BOLESNE I GLADNE

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti