Postavljaju se semafori na četiri lokacije u Novom Sadu

Na četiri lokacije u Novom Sadu u naredna tri do četiri meseca biće postavljeni semafori pošto je "Zavod za izgradnju grada" koji je u likvidaciji, završio tendere za izbor izvođača radova, saznaje 021.

Sva četiri tendera je dobio isti konzorcijum firmi koji čine JKP "Put", "Invest-inženjering" i "AB&Co Geosystems", koji su bili i jedini ponuđači.

Za postavljanje semafora na uglu ulica Bate Brkića i Seljačkih buna na Novom naselju, koji će biti izgrađen u roku od 120 kalendarskih dana, iz bužeta grada će biti izdvojeno 11,9 miliona dinara, dok će za iste radove na uglu Bulevara cara Lazara i Ulice Banović Strahinje uz rok od 90 kalendarskih dana biti dato 6,5 miliona dinara.

Za izgradnju pešačkog semafora na Bulevaru Evrope kod kasarne "Jugovićevo" Grad će izdvojiti 4.988.160 dinara, a za pešački semafor na uglu ulica Cara Dušana i Đorđa Magaraševića skoro isti iznos 4.982.971 dinara. Rok za ova dva semafora je 90 dana.

Dodajmo i da je ZIG obustavio postupak gradnje semafora na uglu Bulevara vojvode Stepe i ulice Bate Brkića na Novom naselju, jer je jedini ponuđač "Invest-inženjering" poslao ponudu koja je po vrednosti prelazila procenjenu vrednost nabavke. Naime, procenjena vrednost je bila 7,7 miliona dinara bez PDV-a, a ponuda je iznosila 7.733.415 dinara bez PDV-a.

Podsetimo da je Grad ove godine pokrenuo postupke za postavljanje semafora na 23 raskrsnice i lokacije u gradu, a više o tome pročitaje OVDE.

  • Mira

    25.12.2016 01:52
    Šta bi
    ..sa semaforom u Petrovaradinu?? Obećanje opet ispade...... pusto radovanje. U gradu 4 komada... ovde gde bežimo od kamiona i automobila, gde ko stigne, deca ne mogu kući da stignu iz vrtića, ljudi po pola sata ne mogu da predju put... postavili onu šarenu, trepćuću , lažu.. Pa stvarno... DOKLE ćete nas ....... tako ? ? Neka, nekaaa.... idu izbori.. naplatićemo mi to sve...
  • ns

    23.12.2016 14:24
    Novi Sad veliki grad
    U gradu od 800k stanovnika, potrebno je toliko semafora. Gužva je.
    Fali, doduše, kod Biga jedan.
  • Zare

    22.12.2016 07:49
    Ne razumem se u tematiku a cene mi se čine astronomske. Razmišljam, zar nije moglo da se na tender stavi četiri projekta zajedno pa da se uslove ovi tenderisti da daju bar jedno 15% popusta jer su dobili sve projkete Oni. Milsim da još nije kasno da grad traži popust jer sve izvodi jedan kozorcijum...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti