Probijen ledeni čep na Dunavu

Led na Dunavu kod Novog Sada koji se oformio proteklih dana razbijen je juče i počeo je da odlazi nizvodno.
Iako je led razbijen, na deonici Dunava kod Novog Sada, u dužini od 14,7 kilometara i dalje je na snazi vanredna odbrana od zagušenja ledom. I ovog puta je za probijanje ledenog čepa korišćen potiskivač "Sloga".
 
"Potiskivač 'Sloga' biće u pripravnosti kako bi mogao da reaguje ukoliko se ponovo formira ledostaj, jer Republički hidrometeorološki zavod sledeće sedmice ponovo najavljuje pad temperatura. Vodostaji su niski, a Dunavom će nam stići i ledene sante iz Mađarske. Razbijanje ledenih čepova je veoma važno, jer gomilanje leda i stvaranje barijera u krajnjem slučaju mogu dovesti i do takozvanih ledenih poplava", navode u "Vodama Vojvodine".
 
Debljina leda na Dunavu je od pet do deset centimetara, a na Savi, Tisi i banatskim vodotocima do 15 centimetara.
 
Ledostaj je formiran na Savi, na deonicama od Hrtkovaca do Jarka, kao i kod Jamene. Tisa i banatski vodotoci su i dalje potpuno zaleđeni.
 
Dunav se najpre zaledio u ponedeljak 9. januara, kada je prvi put angažovan potiskivač "Sloga". Stvaranje novog ledenog čepa usledilo je u noći između srede i četvrtka.
  • Pavle

    13.01.2017 17:44
    Big picture
    Može i više leda da stigne sad?? ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.