Vojna bolnica ponovo otvorena za civile

Vojna bolnica u Petrovaradinu ponovo obavlja preglede i operacije civilnih pacijenata, saznaje 021.rs.
Nakon mesec dana prekida, zbog čekanja odobrenja Ministarstva zdravlja za produženje ugovora između Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje i Vojnomedicinskog centra Novi Sad, od 1. februara operacije se ponovo obavljaju. Zbog ovoga je VMC Novi Sad morao da odloži operacije koje su do tada bile zakazane za 2017. godinu. Kako za 021.rs kaže načelnik VMC Novi Sad pukovnik Bratoljub Brkljača, pacijentima se prosleđuju pozivi da dođu u Vojnu bolnicu i obave zakazanu operaciju ili pregled.
 
"Građane pozivamo po redosledu koji smo imali 31. decembra prošle godine. Naravno, kod operacija se čeka neko vreme, jer ne možemo sve da obavimo dan za danom, ali to će biti urađeno i građani nemaju razloga za brigu. Sa druge strane, oni koji sada dobijaju upute za našu ustanovu, prvo dolaze na pregled, a potom im se u određenom terminu zakazuje intervencija", poručio je Brkljača.
 
Građani mogu sa uputom izabranog lekara da u Vojnoj bolnici obave operacije kile i žuči, zatim hirurške preglede, mogu da posete urologa, ortopeda, oftalmologa i specijalistu ORL. Takođe, civilnim osiguranicima su dostupni kardiološki pregledi, gastroenterolog, nefrolog, dermatolog, dok se sredom obavljaju pregledi i kod pulmologa. 
 
Tokom prošle godine u najstarijoj vojnoj bolnici u Evropi urađeno je oko 1.200 operacija civilnog stanovništva. Najčešće su se obavljale operacije žučne kese i kile, a prema Brkljačevim rečima, zaposleni su više od pola radnog vremena bili zauzeti civilnim osiguranicima. 
 
Takođe, zbog velike zainteresovanosti za intervencije u ovoj ustanovi, veliki broj građana se žalio da im lekari ne daju upute za lečenje u Vojnoj bolnici, o čemu više možete pročitati OVDE.
  • ivan s

    03.02.2017 19:01
    Jeste, odem na pregled, a oni zatvore kapiju, daju mi uniformu i pošalju negde južno, blizu srca Srbije. Neka fala...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti