FOTO: Obeleženo devet godina od požara u Laundžu

Ispred pasaža Zmaj Jovine 8 u podne su roditelji, prijatelji i predstavnici gradske vlasti položili cveće i upalili sveće kod spomen ploče sa imenima osmoro mladih koji su nastradali u požaru u kafeu "Laundž" pre devet godina.

Ovom prilikom je ponovljeno da se ova tragedija ne sme zaboraviti, ali i rečeno da se čini da ni posle toliko godina bezbednost od požara u ugostiteljskim objektima nije poboljšana.

Podsetimo, 17. februara 2008. godine u požaru u "Laundžu" poginuli su brat i sestra Miloš (19) i Mirjana (23) Pekić, Milena Kolundžija (23), Boris Bjekić (23), Dušica Kulaš (23), Marija Gavrančić (23), Vladan Dragović (23) i Branka Saković (23). Iz kafića u plamenu, skokom kroz prozor, uspeli su da se spasu Maja Milikšić i Aleksandar Antić.

Prvooptuženi Miloš Malešev iz Novog Sada osuđen je na 12 godina zatvora. Na osnovu Zakona o amnestiji 2012. godine Maleševu je smanjena kazna na devet godina zatvora i uskoro bi trebalo da se nađe na slobodi. Suvlasnici lokala Tamaš Kolar i Srđan Bovan osuđeni su na po sedam godina, dok je zbog pomaganja na zatvorsku kaznu od dve godine bio osuđen Bojan Kulačanin.

Svega četiri godine posle tragedije u "Laundžu", 1. aprila 2012. godine, u požaru u diskoteci "Kontrast" poginulo je šestoro mladih - Marina Aničić (25), Tamara Miladinović (25), Milena Dalmacija (26), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) i Renato Vuković (21).

Direktno odgovorni i za ovaj požar su takođe osuđeni, vlasnik objekta Alojz Ganić na četiri godine zatvora, zakupac Slaviša Stanišić na devet godina, zakupac Dejan Ratković na sedam i električar Miroslav Papuga na devet godina zatvora.

  • ?

    17.02.2017 14:28
    ?
    Možda nije pravi trenutak, ali svega dve kuće dalje u broju 14, radi noćni klub apsolutno nebezbedan i neuslovan. Podrumski prostor, samo jedan ulaz, drveni enterijer i instalacije pod velikim upitnikom.
    Da li je neko nadležan??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti