Pojedini stanari ulica u centru Novog Sada prodaju stanove zbog buke

Pojedini stanovnici ulica u najužem centru Novog Sada odlučili su da prodaju svoje stanove jer godinama muku muče sa bukom iz pojedinih lokala.
Tako je jedan Novosađanin iz Nikolajevske ulice prodao stan od 120 kvadrata za 48.000 evra jer nije mogao da izdrži da dve trećine godine živi u nesnosnoj buci, posvedočila je za "Novosti" jedna Novosađanka, koja je želela da ostane anonimna iz bezbednosnih razloga. Kako ona kaže za ovaj beogradski list, i sama je Gradu ponudila svoj stan po realnoj ceni kako bi se sa porodicom preselila na mirniju lokaciju.
 
Ona je deo grupe građana koji žive u Laze Telečkog, Mite Ružića, Nikolajevskoj, Katoličkoj porti i drugim ulicama u centru grada, a koja se nedavno žalila Skupštini grada, odnosno Komisiji za predstavke i predloge. Oni su tada rekli da svi kafići u Ulici Laze Telečkog krše odluku o radnom vremenu. 
 
Iako su se već obraćali i policiji i nadležnim gradskim institucijama, njihov problem i dalje traje, pa su zamolili članice i članove Komisije da im pomognu u rešavanju tog problema. Primedbe na nepoštovanje gradske odluke o radnom vremenu lokala i kafića bile su centralna tema sednice.
 
"Mi stanari već desetak godina ukazujemo nadležnima na nepoštovanje gradske odluke o radnom vremenu lokala i kafića. Neki lokali u centru rade i do 4-5 sati ujutro i sve vreme puštaju preglasnu muziku. Od nesnosne buke ne možemo da spavamo i tome se već jednom  mora stati na put", kaže Novosađanka za "Novosti". Ona dodaje da su se obraćali komunalnoj policiji, nadležnim institucijama, pa čak i kabinetu predsednika Republike, ali je problem ostao.
 
Inače, ranije su stanari zgrada u centru, njih 168, koliko je potpisalo peticiju, najavili za "Blic" da će, ukoliko se stanje ne popravi, protiv načelnika komunalne policije, načelnika policijske uprave, kao i načelnika Gradske uprave za inspekcijske poslove podneti krivične prijave zbog nereagovanja, a oni su Grad Novi Sad već tužili zbog buke i taj postupak se vodi pred sudom.
 
Dodajmo da je komunalna policija tokom prošle godine u 47 navrata izdala upozorenje, a 241 podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. U 579 slučajeva izrekli su novčane kazne i ispisali prekršajne naloge protiv gazda lokala.
  • Djoka

    08.03.2017 19:37
    Splavovi
    A šta reći za višemesečnu muku stanovnika Kamenice u tiraniju vlasnika splavova na Ribarcu do 04h od četvrtka do nedelje, ponekad i ostalim danima?
    I pored silnih zvanja policije i komunalne inspekcije nema nikakve pomoći jer odgovornost prebacuju jedni na druge i sem retkih prijava sudiji za prekršaje protiv počinioca ništa se ne dešava. Još kažu i da splavovi imaju odobrenje gradske uprave da rade do 02h.
    A kod sudije okrivljeni bilmez postaje simpatija sudije koji mu prihvata izjavu "neću se više baviti time" i kažnjava ga sa 50.000 dinara a pozvani svedok biva još i maltretiran od tog iostog sudije.
    Jedno rečju KRIMINAL VLADA U SVIM STRUKTURAMA!
  • JelenaNs

    06.03.2017 18:35
    Glupost
    Uopste ne verujem u pricu da je neko prodao toliki stan u Nikolajevskoj zbog buke. Prvo,jer ru ni blizu nije bucno kao u Laze Teleckog,drugo,to je tako smesna cena da je samo budala mogla da se tako pogodi sa kupcem. Prazna prica. Ili je stan u tako losem stanju da je otisao po tako maloj ceni ili neko laze. Ma hajde ....
  • Šteta

    06.03.2017 16:51
    svidli deco sveta?
    Al kad komentarišu klinci koji sem Novog Sada i možda Beograda dalje nisu videli!
    U uređenim društvima ista prava ima građanin periferije i centra. U Evropi imaš kafiće koji posle 22 ili 23 moraju da zatvore bašte i samo unutra može da se pušta muzika koja ne smeta stanarima te zgrade. Inače su odrani od kazne. Zabavljaju se ljudi, mladi i stariji svuda po svetu, iako se ne puši u lokalima, iako se ne pušta preglasna muzika iz svakog lokala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti