Dom zdravlja na Limanu IV dobio dva nova aparata za pregled očiju

Odeljenje oftalmologije Doma zdravlja na Limanu IV dobilo je dva nova aparata.
Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, po javnom konkursu za sufinansiranje i finansiranje projekta za unapređenje kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga, Domu zdravlja je dodelila 1,2 miliona dinara za nabavku automatizovanog keratorefraktometra, a isto toliko novca je izdvojeno iz budžeta Novog Sada za nabavku beskontaktnog tonometra.
 
U pitanju su aparati koji su neizostavni deo savremenog oftalmološkog pregleda i omogućavaju precizno i brzo određivanje refrakcionih mana (kratkovidosti, dalekovidosti i astigmatizma) i tačno postavljanje dijagnoze. 
 
Dom zdravlja "Novi Sad" poseduje automatizovani keratorefraktometar u objektu "Jovan Jovanović Zmaj" već šest godina, ali su bila neophodna dva aparata kako lekari mogli kvalitetnije i brže da rade, budući da on skraćuje vreme pregleda i povećava tačnost prilikom propisivanja naočara. 
  • Posmatrac

    11.03.2017 18:58
    Da li aparati mogu zameniti lj
    U navedenom DZ. u sluzbi za oftalmologiju rade kao mravi divne doktorke.
    Novi aparati a bez novih oftalmologa ne mogu smanjiti redove i liste cekanja, na zalost!
  • majka

    10.03.2017 07:56
    brzina
    Koliko brze. Ja na Novom naselju cekam sedam meseci. Sramota.
  • Miloš Beli

    09.03.2017 21:04
    A doktori
    Na pregled kod doktora čeka se tri četiri meseca, na kontrolni pregled i do šest meseci. Nikad gore stanje u Domu zdravlja, nemam pojma ko ga vodi ali mora da je stručnjak, jer se vreme za svaki pregled redovno povećava, a doktori su jako neljubazni i drčni.
    Premene , ovde treba uvesti profesionalni menadžment a neke lezileboviće kojima je prvo radno mesto direktor u Domu zdravlja, ili koji nikad nisu imali rukovodeću funkciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti