Najboljim novosadskim studentima uručene stipendije

Svečano uručenje Ugovora o stipendiranju najboljim studentima Univerziteta u Novom Sadu u školskoj 2016/17. godini, koje dodeljuje Fond za mlade talente Srbije, održano je danas na centralnom platou Petrovaradinske tvrđave.

Studentkinja Fakulteta tehničkih nauka Sonja Gompar, koja već drugi put dobija stipendiju, zahvalila se Fondu što prepoznaje talenat i trud mladih, jer je za njih to podstrek za dalje usavršavanje.

Ministar za sport i omladinu Vanja Udovičić ističe da su stipendije sa 25. 000 povećane na 30.000, a povećan je i broj stipendista.

"Šaljemo najlepšu sliku Vojvodine i Novog Sada, ali i poruku mladima i njihovim roditeljima da se trud, rad i požrtvovanost isplate. Najboljim novosadskim studentima dodeljeno je 318 stipendija. Reč je o 30.000 dinara koje će studenti dobijati deset meseci tokom godine. Drago mi je što smo u poslednje četiri godine povećali taj iznos na 30.000, a i broj ugovora za studente sa 1.000 na 1.250. Tendencija nam je da svake godine bar za 50 povećavamo broj ugovora. Ovi mladi ljudi su pravi idoli i pobednici koje treba isticati u prvi plan svakodnevno", navodi Udovičić.

Fond za mlade talente Srbije ima za cilj da mladim, vrednim i obrazovanim ljudima omogući što bolje uslove za školovanje i stručno i akademsko usavršavanje. Svojim aktivnostima, Fond za mlade talente kroz finansijsku podršku najboljim studentima i učenicima srednjih škola, ali i kroz saradnju sa kompanijama, organizacijama i institucijama u Srbiji, omogućava stipendistima sticanje prvih radnih i profesionalnih iskustava.

  • LoL

    31.03.2017 10:36
    i onda su ih zvali telefonom da im objasne za koga da glasaju...
  • rofl

    31.03.2017 08:26
    Taman pred izbore...
  • A.

    31.03.2017 04:37
    Dva puta dobitnik stipendije, skoro dve godine na birou. Odlucio da batali zvanje, i zavrsi jos jedan master, uz razlike ispita-pogodak. Dositeja je maltretiranje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.