Od maja se sređuje prvih šest kuća u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave

Zavod za zaštitu spomenika kulture objavio je javni poziv za izbor izvođača radova na obnovi fasada u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Javna nabavka raspisana je za prvih šest objekata koji će biti obnovljeni u prvoj fazi radova, a procenjena vrednost ovog tendera je 25 miliona dinara. Biće obnovljeni objekti na Trgu Nikolaja Velimirovića 1 i 3, u Beogradskoj ulici 2, 4 i 8, kao i u Lisinskog 2. Ovi radovi će, kako se može videti iz konkursne dokumentacije, obuhvatiti sređivanje fasada okrenutih ka ulici, kao i krovova, oluka i ukrasa na fasadama.

Unutrašnjost objekata, kao i dvorišni delovi neće biti popravljani, a od samih stanara zavisi da li će se i to jednom rekonstruisati.

Tokom radova, koji bi ukoliko tenderi prođu bez problema trebalo da počnu u maju, saobraćaj neće biti obustavljan. Zavod za zaštitu spomenika kulture je od izvođača radova tražio i da rok za radove bude 60 dana.

Podsetimo da će ove godine biti uloženo 100 miliona dinara za popravku 21 fasade u Podgrađu, a da se planira da se uredi ukupno 45 objekata. Takođe, Novi Sad bi u naredne dve godine trebalo da iz republičkog budžeta dobije dodatnih 200 miliona dinara kojima će finansirati obnovu fasada u centru Novog Sada.

  • Dzin

    03.04.2017 09:20
    Obnova
    Svakako treba podrzati obnovu podgradja i to je dobra ideja koju sada treba spovesti do kraja. Sjajan potencijal ima. Da bi se posle to ocuvalo treba uvesti zabranu saobracaja za vozila od 19h do 05 ujutru (osim za stanovnike ovog dela, koji ce jedinii imati dozvole da udju, pored MUP-a i Hitne pomoci) Svakako za to sami stanari podgradja treba da se pitaju i da jednom peticijom pokrenu stvari.
  • Nervirach

    03.04.2017 09:16
    Jos jedan sloj farbe nije sredjivanje. Ako odete do Temisvara videcete da su rumuni ipak bolji ljudi i sto se tice rekonstrukcije.
  • Novosađanin

    03.04.2017 08:28
    Znamo
    Ajmo, crvena traka i slikanje za početak. Liderstvo. A onda fakture na 30 miliona dinara po kući i čak stavljena nova fasada. I kraj.
    Ne zaboravite donatorstvo za vola na ražnju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti