Trinaest programa na ovogodišnjem NOMUS-u, otvaranje svečanosti 20. aprila

Međunarodni festival umetničke muzike Novosadske muzičke svečanosti – NOMUS, održaće se od 20. do 28. aprila u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada.
Ovogodišnji festival sastoji se od 13 programa koji će se održavati u Sinagogi, Gradskoj kući, Srpskom narodnom pozorištu, te Multimedijalnom centru Akademije umetnosti.
 
Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić istakao je da je NOMUS jedan od najznačajnijih festivala za Novi Sad, te da je čast da Grad bude pokrovitelj.
 
"Imajući u vidu da je NOMUS jedan od najvećih aduta koje smo imali u procesu podnošenja kandidature za Evropsku prestonicu kulture, a kasnije i za dobijanje te prestižne titule, Gradu Novom Sadu ne preostaje ništa drugo nego da sa zadovoljstvom podrži ovakve manifestacije", poručio je Rožić.
 
Umetnička direktorica 42. NOMUS-a Marija Adamov smatra da je autorski tim festivala i ove godine odabrao dobru muziku i ostvarenja podjednako pozitivno vrednovana i u našem vremenu.
 
"Mislim da ćemo ovom svojevrsnom multimedijalnom zamisli koju imamo postići održavanje stečenog nivoa, i pomeranje stvari ka zanimljivijim načinima predstavljanja, radeći sa najznačajnijim muzičarima sa domaće i svetske muzičke scene. Verujemo i da će naš elitni defile simfonijskih orkestara, kamernih ansambala i solista ispuniti kriterijume starih i potrebe novih posetilaca festivala", rekla je direktorica Novosadskih muzičkih svečanosti.
 
Krajnji rezultat NOMUS-a, kako je napomenuo glavni i odgovorni urednik Festivala Milan Radulović, ostaviće u drugom planu sve probleme i izazove koje sa sobom nosi organizovanje ovako velike svečanosti. 
 
"Svaki festival do sada je imao svoje osobenosti i anegdote koje smo pamtili. Ove godine mi se čini da bismo dosta toga mogli da napišemo", rekao je on.
 
Festival će trajati devet dana, a svečanosti će 20. aprila u 20 časova otvoriti Vojvođanski simfonijski orkestar muzičkim programom u Sinagogi. 
 
Celokupan program NOMUS-a možete pronaći OVDE.
  • nk

    12.04.2017 00:05
    Milenkovic rasprodat...:(
    Mislim super, ali steta sto nisu karte i u mom dzepu:)
  • Bivši

    11.04.2017 17:37
    Nekad sam redovno posećivao koncerte NOMUS-a, 5 ili 6 u toku festivala, sve dok nisu cene karata otišle na 900 i više dinara za jedan nastup...
    Sve je danas za bogate...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti