Poštari (ni)su štrajkovali, "Protest protiv diktature" se nastavlja u subotu

Zaposleni u novosadskim poštama danas od 12 do 13 časova trebalo je da održe štrajk upozorenja, međutim, niko iz sindikata se nije ni pojavio ispred Glavne pošte niti se oglašavao u ovom periodu, pa nije poznato da li se to i dogodilo.
Poštari (ni)su štrajkovali, "Protest protiv diktature" se nastavlja u subotu
Foto: 021.rs

Šalteri pošta su radili redovno, a ispred Glavne pošte se okupilo i pedesetak građana koji inače učestvuju u protestima "Protiv diktature", a koji su ranije najavili da će doći da podrže poštare u njihovoj borbi za svoja radnička prava.

Ovaj jednosatni štrajk, koji su ranije najavljivali iz sindikata zaposlenih u poštama, trebalo je da bude upozorenje i izraz nezadovoljstva zbog malih plata i činjenice da još nije smenjena direktorka Pošta Srbije Mira Petrović.



S druge strane, protestu je prisustvovala predsednica sindikata Solidarnost Gordana Kojić, koja je rekla da je sramota da se niko od predstavnika poštanskih radnika nije pojavio.

"Ovo je sramota da se niko od radnika Pošte ili njihovog sindikata nije udostojio da se pridruži studentima i građanima koji su došlli da ih podrže u borbi za njihova prava. Sramotno je ako misle da će skrivanjem od protesta građana sačuvati svoja radna mesta. Mi smo svi pogođeni i niko nije pošteđen i samo zajedno možemo nešto uraditi da se to promeni", rekla je Kojić.  

Inače, ovaj skup u podne ispred Glavne pošte je jedini koji će se danas održati, odnosno neće biti protestne šetnje protiv diktature, koja inače počinje u 18 časova. Organizatori "Protesta protiv diktature" su medijima nakon okupljanja ispred Pošte naveli da šetnji od 18 časova sa Trga republike neće biti do subote, jer se i za četvrtak i petak najavljuju loši vremenski uslovi.

Oni su saopštili i da pozdravljaju ostavku predsednice Programskog saveta RTV-a Aleksandra Đurić Bosnić, podsečajući da je jedan od glavnih zahteva protesta smena rukovodstva RTV-a. Predsednica Programskog saveta ostavku je podnela danas, kako je rekla, zbog načina izveštavanja te medijske kuće "koje već duže vreme nije u skladu sa osnovnim načelima novinarske profesije i odredbama Zakona o javnim servisima".

  • солидарац

    20.04.2017 09:28
    Синдикат мора да зна...
    ... да МИНИМУМ ПРОЦЕСА РАДА не важи за штрајк упозорења ! Све ми се чини да су
    синдикалци ..легли на руду.. ! Шта ће вам такав синдикат ??
  • кентаур

    20.04.2017 09:21
    СРАМОТА од синдиката
    Ако су најавили штрајк упозорења у складу са Законом о штрајку, онда треба да поднесу
    кривичне пријаве за ЗЛОУПОТРЕБУ СЛУЖБЕНОГ ПОЛОЖАЈА и МОБИНГ против против
    оних који су их спречавали. Иначе, запосленима у Пошти нема помоћи уз такве синдикате.
    СРАМОТА је да председница Синдиката СОЛИДАРНОСТ није имала коме да уручи
    ПИСМО ПОДРШКЕ !
  • roterdam

    19.04.2017 21:10
    Duboko zalim svaku osobu koja potrosi zivot u onoj rupi. Istrajte .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti