FOTO: Uređuju se parkinzi u Radničkoj, plan radova pred građanima do 19. maja

Regulacioni plan dela Radničke ulice oko novog vrtića kojim se predviđa uređenje i izgradnja nekoliko parkinga u ovom delu grada, stavljen je na javni uvid.

Kako se može videti iz nacrta plana, njegovim usvajanjem će se konačno omogućiti da Parking servis, odnosno Grad, asfaltira i uredi privremeni parking koji je stalno u blatu.

Takođe, urbanisti su predvideli da se uredi parking prostor iza Prirodnjačkog muzeja, a koji izlazi na Aleju Mike Antića (Bulevar cara Lazara). Ovaj prostor gde se sada može parkirati tek nekoliko automobila, biće uređen tako da bude suterenska garaža sa parkingom na dva nivoa.

Ukoliko se urede oba ova parkinga, ovaj blok Radničke ulice će dobiti oko 150 parking mesta.

U nacrtu plana se navodi i da se planira rušenje kuće u Radničkoj 18 koja je godinama služila kao vrtić, kako bi se tu sagradila petospratnica sa potkrovljem.

Inače, urbanisti su naveli da nije planirano rušenje objekata u Radničkoj 20 koji su ostaci nekadašnjeg industrijskog kompleksa. S druge strane, sada je iz plana izbrisan deo koji se odnosio na očuvanje industrijskog dimnjaka koji je gradska vlast srušila pre pet godina iako je bio pod zaštitom. Gradski oci su tada kao razlog rušenja dimnjaka naveli potrebu za izgradnjom novog vrtića.

Nacrt plana je na javnom uvidu do 19. maja i građani mogu da ga pogledaju i prilože prigovor u mesnoj zajednici, Upravi za urbanizam i na sajtu "Urbanizma".

  • Dule

    21.04.2017 00:25
    @Milos
    Nova zgrada suda, imas na 021 vest.
  • Perica

    20.04.2017 16:56
    #####
    To je nekad bila "Radnička ulic"...dok je bilo Fabrika u toj ulici...
  • Vlada

    20.04.2017 14:12
    @I

    Pa da li je realno da si se javio/la da odvališ tako nešto. "Radnička" ide uvek velikim slovom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti