U planu izgradnja "blizanca" Sentandrejskog mosta

Grad Novi Sad je raspisao tender za projektovanje mosta-blizanca postojećeg Sentandrejskog (Klisanskog) mosta na Kanalu DTD, saznaje 021.

Plan je da se pored proširenja Sentandrejskog puta koji će postati bulevar i totalne rekonstrukcije postojećeg mosta koji je godinama poprilično oštećen, sagradi istovetan most-blizanac. Tako će svaki most služiti za jedan saobraćajni pravac.

Vrednost projekta je 15 miliona dinara, a u konkursnoj dokumentaciji se navodi da novi most-blizanac treba vizuelno da izgleda isto kao postojeći Sentandrejski most, odnosno da bude dug 195 metara sa dve saobraćajne trake od 3,5 metara, biciklističkom i pešačkom stazom od dva i 1,6 metara, kao i da ima obezbeđen prostor za postavljanje instalacija i redovnu i dekorativnu rasvetu.

Izgradnja ovog mosta će početi pošto bude završena rekonstrukcija postojećeg mosta i proširene saobraćajnice, odnosno 2019. godine. Već sada se u planovima budžeta Grada navodi da je za izgradnju potrebno oko 165 miliona dinara.

Proširenje Sentanadrejskog puta i totalnu rekonstrukciju mosta će finansirati zajednički Republika preko "Puteva Srbije", Pokrajina i Novi Sad sa 730 miliona dinara za saobraćajnicu i još 80 miliona dinara za most. Tenderi za ove radove još nisu raspisani, ali se očekuje da će uskoro uslediti jer su ugovori potpisani još pre nekoliko meseci.

  • ĐURA

    26.04.2017 19:31
    NEMATE POJMA,KAKO SE TAJ...
    Kraj vidi LEPO sa "RADNIČKOG",mnogo lepo...
  • nss

    26.04.2017 17:21
    nss
    verovatno istim tempom kao i zezeljev
  • S.B.

    26.04.2017 17:12
    Al ce biti guzve...A ujutru tek kad ljudi idu na posao...blago nama....Samo sa koje strane ce biti novi most, levo ili desno? Tek onda ce biti problema

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti