Beogradska kapija će "zasijati" na leto

Beogradska kapija, čija je rekonstrukcija završena prošle godine, ove godine će dobiti rasvetu, ali i dekorativno osvetljenje, saznaje 021.rs.
Beogradska kapija će "zasijati" na leto
Foto: 021.rs

Obnova ovog dela Petrovaradinske tvrđave trajala je skoro četiri godine i koštala je 35 miliona dinara. Kada je završena prošle godine, ostalo je nerešeno pitanje osvetljenja. Naime, godinama unazad, oko kapije je noću previše mračno, a time i opasno.

Da su građani koji na to skreću pažnju u pravu, potvrđuju i navodi iz konkursne dokumentacije Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) za nabavku javne i dekorativne rasvete za Beogradsku kapiju. U dokumentaciji stoji da je objekat obnovljen, ali da je trenutno bez javnog i dekorativnog osvetljenja.

Na osnovu projekta koji je pripremljen sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture, sada će se to urediti i biće postavljeno više desetina svetiljki. Tender za odabir izvođača radova je otvoren do kraja maja, tako da, ako postupak prođe kako treba, može se očekivati da Beogradska kapija "zasija" na leto.

  • darko

    03.05.2017 11:46
    Vec je dole u komentarima receno da bi kapija mogla opet na rekonstrukciju. Otpala fasada na unutrasnjim zidovima. Svetla nema, a bilo je receno da postoji video nadzor, mada je bas skoro ispisan ogromni grafit crnim sprejom.
  • /

    02.05.2017 12:54
    /
    palamudi, zatvorite za saobracaj taj deo
  • Nervirach

    02.05.2017 08:51
    Ê, ako je banka restaurirala to je isto od nasih para. A kakvi su, mora da su sse pretrgli od davanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti