Menu 021

Prevodi na više od 30 svetskih jezika na jednom mestu u Novom Sadu

Novi Sad je jedan od retkih gradova u kojem možete na jednom mestu, u kratkom roku i po vrlo povoljnoj ceni, dobiti prevod bilo kog dokumenta na više od 30 svetskih jezika.
Novi Sad 27.04.2017. | 10:03 > 10:15
Prevodi na više od 30 svetskih jezika na jednom mestu u Novom Sadu
Foto: Pixabay
Štaviše, na jednom mestu možete isti dokument i overiti pečatom sudskog tumača, bez odlaska u drugo mesto i dodatnih troškova ili napora. U ovo se uverilo na hiljade građana - preduzetnika, sportista, studenata, nastavnika, zdravstvenih radnika i drugih koji su koristili usluge prevodilačkog centra Akademije Oxford u Novom Sadu koja, osim širokom ponudom raznolikih usluga u oblasti obrazovanja, može da se pohvali i saradnjom sa više od 500 prevodilaca i sudskih tumača širom Srbije.
 
Kako su poslednjih godina odlasci u inostranstvo Novosađanima sve poznatiji, postoji stalna, pa i rastuća potreba da se pojedini dokumenti prevedu i overe pečatom sudskog tumača. Zato je Akademija Oxford oformila širok krug visokostručnih, licenciranih saradnika koji će u najkraćem roku prevesti bilo koji dokument, a kako za 021 kaže direktorka ove ustanove u Novom Sadu Iris Petrović, ne postoji posao koji je pretežak ili nemoguć za njih. Do sada se radilo na prevođenju doktorskih disertacija, udžbenika, specifičnih dokumenata, pa čak i filmova i animiranih serija, što je klijentima značilo i veliku uštedu u vremenu i novcu jer nema potrebe da se odgovarajući prevodioci traže na više strana.
 
"Trenutno su najpopularniji prevodi dokumenata na engleski i nemački, ali smo u mogućnosti da prevodimo i na holandski, portugalski, japanski, kineski, arapski i brojne druge jezike zbog saradnje sa stručnim prevodiocima širom zemlje. Na vama je da dođete u Akademiju Oxford i kažete kakav prevod vam treba, a mi ćemo vam ga uraditi i dostaviti u kratkom roku i, ako je potrebno, sa pečatom sudskog tumača. Sva dokumenta prolaze procenu cene i vremena za prevod, a nakon pečata garantuje se da je prevedeni dokument po sadržaju istovetan originalu i spreman za upotrebu", navodi Iris Petrović.
 
Šta je Apostille pečat?
 
Apostille pečat je svojevrstan pečat koji se stavlja na potpis građanina na određenom dokumentu. Pečat "legalizuje" dokument i potvrđuje da je potpis građanina verodostojan i tako overen dokument možete slobodno da koristite u više od 100 država koje su potpisale Hašku konvenciju o ukidanju potrebe legalizacije stranih javnih isprava. Ukoliko imate dokument za prevod i overu, a ne znate da li vam je potreban i ovaj pečat, savetuje se da pre donošenja dokumenta u Akademiju Oxford u osnovnom sudu u mestu u kom je izdat dokument saznate da li vam je potreban Apostille pečat na originalnom i/ili prevedenom dokumentu. Ukoliko jeste, potrebno je da dobijete pečat na originalnom dokumentu, a potom da isti donesete na prevođenje. Ukoliko vam je potreban ovaj pečat i na prevedenom dokumentu, ovu uslugu umesto vas može obaviti Akademija Oxford. Ovo je veoma olakšavajuća okolnost s obzirom na to da se pečat na prevedeni dokument stavlja u mestu iz kog potiče prevod, gde nastupa široka mreža saradnika Akademije Oxford.
 
Cene prevoda
 
Cena prevodilačkih usluga u Akademiji Oxford računa se po jednoj prevodilačkoj strani, koja broji do 1.800 karaktera. S obzirom na to da broj karaktera zavisi od vrste dokumenta, procenom cene i vremena dobijate približnu, a konačnim prevodom i preciznu cenu prevoda. Približnu procenu možete, za početak, da uradite i sami na kalkulatoru Akademije Oxford. Naša sagovornica pojašnjava da su cene i više nego pristupačne.
 
"Prevod na engleski jezik je, po prevodilačkoj strani i bez overe sudskog tumača, 400 dinara, dok je sa overom cena 800 dinara. Prevod na naredni najčešće zastupljeni jezik - nemački, bez overe tumača po prevodilačkoj strani iznosi 600 dinara, a sa overom je 800 dinara. Prevodi na često zastupljene jezike ne iznose više od 1.200 dinara po prevodilačkoj strani, po čemu se i izdvajamo od drugih prevodilačkih centara", poručuje direktorka Akademije Oxford.
 
Prevodi na netipične jezike za naše područje zavise od vrste dokumenta i konkretnog jezika. Kalkulaciju za svoj dokument možete videti na sajtu Akademije Oxford, gde možete pročitati i ostale informacije o prevodilačkim i uslugama sudskih tumača koji su na raspolaganju.
 
Akademija Oxford nalazi se na Trgu Marije Trandafil 14, a otvorena je za pružanje svih informacija radnim danima 08-19 i subotom 09-14 časova. Više informacija i na telefon 021/30-08-121, kao i na mejl novisad@akademijaoxford.com.
Autor: Reklamni tekst

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

KOMENTARI nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

NEMAMO nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za izbor komentara koji će biti objavljeni i nemamo obavezu obrazlaganja odluka s tim u vezi.

NEĆE BITI OBJAVLJENI komentari koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje, koji sadrže pretnje, uvrede na rasnoj, verskoj i nacionalnoj osnovi, netoleranciju svake vrste, upućuju na nezakonit sadržaj ili predstavljaju osnov za utvrđivanje građanske odgovornosti. Neće biti objavljeni ni oni komentari koji su opsceni, pornografski ili klevetnički.

NEĆE BITI OBJAVLJENI komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste, koji se odnose na uređivačku politiku i koji su napisani velikim slovima.

MOLIMO VAS, obratite pažnju na pravopis i gramatiku, prednost imaju komentari koji su napisani bez pravopisnih i gramatičkih grešaka.

OGRANIČENO je pisanje komentara na 1.500 karaktera.

PORTAL 021 zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja, u svakom trenutku, ukloni ili onemogući pristup bilo kom sadržaju i nalogu po sopstvenomm nahođenju, za koji se utvrdi da predstavlja kršenje odredaba ili da je na drugi način štetan za 021.

Napiši komentarPreostalo 1500 Karaktera


* Ova polja su obavezna
Cenovnik Impresum Kontakt Uslovi korišćenja Pošalji vest