Protest "Protiv diktature" opet na pauzi, 1. maja se ide u Beograd

Novosadski protesti "Protiv diktature" su ponovo prekinuti i okupljanja su pomerena za nekoliko dana, dok se Novosađani pozivaju na prvomajski protest u Beogradu.
Protest "Protiv diktature" opet na pauzi, 1. maja se ide u Beograd
Foto: 021.rs

Kako je navedeno na fejsbuk stranici "Protiv diktature i sistema Novi Sad" organizatori protesta iz Novog Sada su trenutno u Beogradu gde zajedno sa studentima iz ostalih gradova rade na strategiji i planiranju načina za ostvarivanje zahteva koji su postavljeni i njihovo adresiranje ka nadležnima.
 
"Protesti u Novom Sadu će biti pomereni za nekoliko dana i na vreme će biti javljeno kada, a pre toga nam sledi zajednički prvomajski protest u Beogradu kada će studenti otići da podrže sve radnice i radnike, penzionerke i penzionere, seljaštvo, nezaposlene i sve ostale koji će tog dana izaći na ulicu da iskažu svoje nezadovoljstvo stanjem u društvu. Moramo naglasiti da kratko pauziranje sa protestima nikako ne znači odustajanje od borbe. Protest u vidu šetnje nije i ne treba biti jedini mehanizam pritiska putem kojeg se traži ostvarivanje nekih zahteva. U ovom periodu ćemo se više posvetiti i drugim vidom organizacije koji nije ništa manje bitan od samog protesta", stoji u saopštenju.

Organizatori protesta "Protiv diktature" koji su se u Novom Sadu održavali od 3. aprila su dodali i da se posle prvomajskih praznika i dogovora vraćaju na ulice, kada se u okviru protesta može očekivati više od šetanje jer, kakao kažu, "ovo je tek početak".

Protest u Beogradu na koji se pozivaju Novosađani organizuje nekoliko sindikata, organizacija i pokreta, kao i učesnici beogradskog protesta "Protiv diktature". Okupljanja u Beogradu će 1. maja početi od 11 časova na nekoliko lokacija, a centralni skup će biti od podneva na Trgu Nikole Pašića.

  • Mali đoka

    28.04.2017 08:51
    Ti si bulevarac izgleda zadovoljan lepim i dobrim lagodnim životom u gradu. Sunce sija, ptičice pevuše, a iz deda đokine pekare dolazi miris friškog leba...smetaju ti deca, a nisu ti smetali botovi što su ti drndali na interfon i zvonili na vrata.
  • dzo

    27.04.2017 15:44
    Poručite organizatorima da im niko ništa neće DATI, a pogotovo NE dikatator! Ništa!
    Moramo sami uzeti i osvojiti i zadržati i reformisati SVE. A ove pauze su razvodnjavanje i onako već dezorijentisane i apatične mase. Prvo to neka pokažu da umeju da organizuju. Šta je ovo, fejsbuk revolucija, lupi lajk i idi kući? Pa ne ide to tako...
  • Bulevarac

    27.04.2017 15:39
    Svemu dođe kraj
    Prošlo i njihovih 5 minuta...
    Konačno ćemo moći slobodno ulicama Novog Sada...!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti