FOTO: Internet akcija građana zbog skidanja Remedovog murala u Novom Sadu

Grupa Novosađana pokrenula je sajt posvećen otkrivanju nalogodavaca skidanja poznatog murala strit-art umetnika Remeda, koji je 16. marta nestao sa zida objekta u Gimnazijskoj ulici.
FOTO: Internet akcija građana zbog skidanja Remedovog murala u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Kojeprekrecioremeda.online je platforma na kojoj svi posetioci mogu da ostave svoj grafit u, kako kažu pokretači inicijative, znak podrške rasvetljavanju ovog slučaja. Svoje stvaralaštvo građani mogu da podele na društvenim mrežama i doprinesu širenju pitanja koje okupira veliki broj zainteresovanih.
 
Interesovanje za odgovor na pomenuto pitanje veliko je jer izostaje reakcija nadležnih, a pre svega Grada Novog Sada, koji bi morali da znaju ko je u punoj opremi, sa mehanizacijom, uspeo da uđe u uži centar grada i bez ikakvih poteškoća skine mural "The Only Truth".
 
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će policija istraživati ko je odgovoran za prekrečavanje murala. On tvrdi da Grad nije dao nikakav nalog za prekrečavanje, niti je ikome dozvolio da to radi. Policija nije do sada saopštila dokle je stigla istraga.
 
Podsetimo da je nakon prekrečavanja murala, na istom mestu osvanuo grafit polnog organa u znak protesta. Prvobitna karikatura je prekrečena, ali se ubrzo pojavila nova i to u nekoliko navrata. Grafit je ubrzo prozvan "kural" i i dalje je na fasadi u Gimnazijskoj ulici. Više čitajte OVDE.
  • Čika

    09.05.2017 08:27
    Novosadska Savamala
    Nije lako saznati ko je krečio, naročito ako i ne pokušavaš. Možda treba Georga Šicera angažovati da pomogne novosadskoj policiji? Ili jednostavno, pitati komšije preko puta - oni ne bi smeli da lažu, a sigurno su videli nešto.
  • Anonimus

    08.05.2017 20:05
    Da li se na kraju zna ko je organizator i da li taj pojedinac ili vise njih uopste zive u Novom Sadu ili je samo ubacio patku?
  • Čučuk Stana

    08.05.2017 17:48
    Ima li neka akcija da se smanji porez na stan u kojem živimo i koji je izgrađen pre 50 godina! Mural prekrečio onaj koji ga je i naručio...teško je praznog stomaka o kojekakvoj umetnosti raspravljati!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti