Vojnici u Novom Sadu više neće kositi travu

Zelene površine vojnih objekata u Novom Sadu više neće uređivati vojnici, nego komunalna preduzeća, pošto je održan sastanak u Ministarstvu odbrane o zakonskim mogućnostima da preduzeća taj posao stave pod svoju nadležnost.
Vojnici u Novom Sadu više neće kositi travu
Foto: 021.rs
Komunalna preduzeća će, osim u Novom Sadu, zelene površine vojnih objekata uređivati i u Beogradu i Kruševcu. Do sastanka je došlo na inicijativu ministra odbrane Zorana Đorđevića, koji je rekao da je osnovni cilj Ministarstva odbrane da "zelene površine budu kvalitetno održavane, kao i do sada".
 
Cilj incijative je i da se omogući javnim komunalnim preduzećima da "eventualno zaposle nove ljude, dok će pripadnici vojske biti isključivo posvećeni obuci i jačanju vojničkih veština".
 
"Mislim da se uključivanjem javnih komunalnih preduzeća postiže dvostruka dobit – vojnici će biti zadovoljniji, imaće više vremena za obuku i osposobljavanje, a stručne službe će obavljati svoj posao za koji će biti adekvatno plaćene", rekao je Đorđević. 
 
Na sastanku su dogovoreni naredni koraci koji treba da doprinesu da održavanje zelenih površina u vojnim objektima što pre preuzmu javna komunalna preduzeća. Prvi od njih jeste precizna procena površina i radova koje je potrebno preduzimati u svakom od objekata.
 
Đorđević se nedavno sastao i s predstavnicima javnih preduzeća "Srbijašume" i "Vojvodinašume", koje bi trebalo da preuzmu održavanje šumskih kompleksa u vojnim objektima.
  • Мунгос

    16.05.2017 10:33
    @ Markoni,
    Није фер да тај славни датум 05.10.1988, када се Војводина вратила у окриље мајчице Србије, повезујеш са пропашћу Српске (Југословенске) војске. Пропаст је ипак почела 05.10.2000. године, када је Пета колона у Београду показала своју снагу у пуном сјају.
  • Markoni

    15.05.2017 02:47
    @u prolazu
    Pa "naša" armija propada zahvaljujuci lošem vođstvu i menadžmentu, kao i sve pore društva industrija, školstvo,zdravstvo... I tu bih dodao još da to nije počelo 2000 , već je počelo 5.10.1988. godine
  • đokica

    14.05.2017 08:22
    VOJSKA je u RADNOM ODNOSU
    Pa zašto bi samo ona jedina ćistila oko i u svojoj "firmi"đabe!!!!
    Zaposleni u javnim firmama ćiste svoju i oko nje??????????
    Dali MI ćistimo u i oko svoje zgrade sami????? SVA SREĆA PA NE!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti