Novosadski maturanti u petak učestvuju u obaranju Ginisovog rekorda

Međunarodna manifestacija "Ples maturanata" održaće se 11. godinu zaredom u petak, 19. maja na Trgu slobode.
Novosadski maturanti u petak učestvuju u obaranju Ginisovog rekorda
Foto: 021.rs
Manifestaciju, pod pokroviteljstvom Grada, organizuje koordinatorka Drinka Kecman.
 
Generalna proba za maturante održaće se u četvrtak, 18. maja u 20 časova na platou Spensa. U petak, od devet do 10:30, maturanti će se okupljati na platou, te će se u vidu povorke kretati duž Ulice Maksima Gorkog, Stražilovskom, Ulicom Modene do Trga Slobode, gde će formirati četvorke.
 
Svečani program otvaranja počeće oko 11:30, a 20 minuta kasnije će se radijskim signalom kontaktirati učenici iz drugih zemalja sveta koje sprovode manifestaciju. U podne se pleše kvadril.
 
Manifestacija se održava u saradnji sa plesnim savezom Slovenije, a ove godine Novi Sad će učestvovati u obaranju Ginisovog rekorda u sinhronom plesu. Trenutni rekord, postavljen 2011. godine, iznosi 33.202 plesača.
 
Manifestacija godinama ima humanitarni karakter i podiže svest o dijabetesu među mladima, u saradnji sa Udruženjem Dijabetičara Vojvodine.
  • Maturant

    15.05.2017 15:37
    ~~~
    Cista glupost i tracenje vremena,trecina generacije nece ni ici na to pazite sta vam kazem
  • Neko iz mase

    14.05.2017 16:23
    Super je sve to, ali dzaba kad se na kraju to sve preinaci u komplet idio...zam na nivou splava
  • zox

    14.05.2017 13:24
    Maturanti ce plesati zbog velike srece sto zive u jednoj mocnoj drzavi u kojoj nema nikakvih ekonomskih i drugih problema i u kojoj je sistem doveden do savrsenstva .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti