Klasična muzika uskoro u autobusima GSP-a

Novosađani će uskoro u autobusima GSP-a slušati dela najvećih svetskih kompozitora klasične muzike.
Klasična muzika uskoro u autobusima GSP-a
Foto: 021

Klasična muzika će, osim u gradskim autobusima, biti puštana i u vrtićima, školama, knjižarama i na festivalima, a sve u okviru akcije "Klasika svaki dan" festivala Dunavska sonata.

Naučno je dokazano da slušanje klasične muzike pozitivno utiče na mentalno i fizičko zdravlje i podstiče razvoj kreativnosti. U istraživanjima sprovedenim u Austriji i Ujedninjenom kraljevstvu, otkriveno je da izvođenje klasične muzike na javnom prostoru smanjuje stopu kriminaliteta i učvršćuje međuljudske odnose sugrađana.

O festivalu:

Festival Dunavska sonata postoji od 2015. godine, održava se leti, na Štrandu, petkom od 19 sati kada je ulaz za sve posetioce besplatan. Ovaj festival promoviše elitnu kulturu na nesvakidašnji način, pružajući priliku svim uživaocima klasične muzike, da svoja omiljena dela dožive u sasvim drugačijem ambijentu. Najmlađi učesnik imao je imao pet godina, a najstariji 68. Do sada je na festivalu učestovalo preko stotinu učesnika. Ove godine festival će se održati 4, 11. i 18. avgusta na Štrandu. 

  • ĐURA

    16.05.2017 08:32
    HALO,GSP...HALO VEZA...
    U tekstu piše ,NA JAVNOM PROSTORU!!!
    Ni u Austriji ni u Engleskoj ne puštaju muziku u Autobusima!!!
    Nego ih ODRŽAVAJU i PERU redovno!!! A fala Bogu vas u GSP ima i previše....
  • Ogluveo

    15.05.2017 21:01
    I onako se neće čuti od buke motora?
    Nikom neće da smeta.
  • YU

    15.05.2017 14:38
    Ali...
    Volim klasičnu muziku i slušam je na koncertima i kod kuće. Kad bi sva pitanja u GSP bila rešena, moglo bi se i o ovom razmisliti. Ali, pretpostavljam da će ovo poslužiti za nabavku plejera kojima je cena _____________, nosača zvuka koji koštaju _______________, obuke vozača koja iznosi ____________, troškova ugradnje i popravke uređaja cirka ___________________ itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti