Manifestacija "Dan organskih farmi" održana u Futogu

Manifestacija "Dan organskih farmi", treća po redu, održana je danas u Futogu.
Manifestacija "Dan organskih farmi" održana u Futogu
Foto: 021

Ovaj događaj su organizovali Udruženje proizvođača organske hrane "Organski sad - Novi Sad" i Poljoprivredna škola u Futogu.

Posetioci skupa mogli su da probaju i kupe veliki broj organskih proizvoda. Takođe, organizovana je radionica na kojoj je pravljeno stajalište za ptice grabljivice.

Poljoprivredna škola sa domom učenika u Futogu ima bogatu istoriju i nadaleko je čuvena po kvalitetu obrazovanja kadrova iz različitih oblasti poljoprivredne proizvodnje. Osim teorijskog obrazovanja učenici imaju mogućnost da steknu praktična saznanja na školskoj ekonomiji koja ima voćnjak, plasteničku proizvodnju, i gde se uzgaja većina domaćih životinja. Tu su mangulice, konji, magarci, krave, ukrasne kokoške, ovce i koze. Imaju 100 hektara obradivog zemljišta od čega je 33 u organskom statusu, pet hektara šume, 10 traktora, 60 priključnih mašina, štale, izmuzište, objekte za životinje, silotrenč...

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti