Ipak u planu izgradnja garaže kod Muzeja Vojvodine

Jedan od strateških planova "Parking servisa" za naredne godine je izgradnja nadzemne garaže pored Muzeja Vojvodine.
Ipak u planu izgradnja garaže kod Muzeja Vojvodine
Foto: 021.rs

Kako se navodi u dugoročnom i srednjoročnom planu poslovne strategije i razvoja ovog preduzeća do 2026. godine, za 2018. godinu je planirano izdvajanje 29,8 miliona dinara za gradnju garaže, a 2019. godine još 50 miliona dinara u istu svrhu.

Ovo je i najveće finansijsko ulaganje koje Parking servis planira u narednim godinama. S druge strane, sam plan ne daje detaljnije informacije za period posle 2019. godine. Jedino što se može videti, pored gradnje garaže kod Muzeja Vojvodine, je da se do 2019. godine planira dalje proširenje sistema javnih gradskih bicikala, a za ostale godine nema ništa navedeno. Doduše, u delu koji se odnosi na broj zaposlenih se predviđa da krajem 2026. godine preduzeće ima manje zaposlenih, odnosno 182 umesto sadašnjih 216 radnika.

To što je "Parking servis" gradnju garaže kod Muzeja Vojvodine uvrstio u svoj desetogodišnji plan govori posredno o tome da novosadska uprava nije odustala od ideje da se na ovoj lokaciji napravi mesto za parkiranje vozila uprkos protivljenju građana i obećanju da se to neće dogoditi.

Podsetimo da su građani koji su se pobunili protiv garaže nedavno saopštili da su usmeno dobili informaciju u Urbanizmu da se odustalo od garaže. Takođe, nedavno je ova površina uređena za istrčavanje pasa.

  • Građanin

    10.06.2017 16:11
    "Kada bi se malo više poštovala struka i pitali urbaniste, arhitekte, gradjevince kao i ekologe i inženjere hortikulture bilo bi mnogo bolje"

    Pretpostavljam da ste iz neke od navedeih struka. Nagledao sam se i naslušao ljudi "od struke" koji podržavaju i sprovode sve to, a oni koji ne podržavaju ne bore se iz ovih ili onih razloga. U svakom slučaju treba da budu svesni da neće biti građani veći urbanisti od urbanista, već da navedene struke treba da se izbore za svoj profesionalni status. Ako nećete, onda nemojte ni da priželjkujete "da se malo više poštuje struka".
  • Ana

    09.06.2017 23:47
    A prestonica kulture?
    Zasto se gospoda koja vode pripreme za prestonicu kulture ne oglase povodom ovog pitanja?
    Mislim da bi bilo sasvim logično da stanu u odbranu neposredne okoline muzeja i zelenih površina koje bi se mogle lepše i maštovitije urediti umesto da na ovo mesto dođe montažna nakaza od garaže. Zbog čega inače primaju plate i honorare ako će da ćute i odobravaju svaku glupost koju ova gradska vlast smisli?
  • ja

    09.06.2017 15:03
    biciklo
    A sta ce vam parking u gadicu od 10km precnika, gde je biciklo glavno prevozno sredstvo??????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti