Novi direktor DES-a uzeo službeni auto, a radnicima deli otkaze

Nedavno imenovani novi direktor DES-a Branko Šećerov (31) otpustio je 11 radnika, naložio smanjenje svih troškova i dodelio sebi službeni automobil, a sa službenim "folksvagen pasatom" slupao se u Sremskoj Kamenici.

Novosti pišu da je Šećerov lakše povređen u sudaru na Kameničkom putu.

On je imenovan nakon što je nedavno Privredni sud usvojio plan reorganizacije za jedino aktivno preduzeće koje zapošljava osobe sa invaliditetom u zemlji. Novi direktor započeo je racionalizaciju poslovanja preduzeća koje ima oko 230 zaposlenih tako što je naložio drastično smanjenje troškova mobilnih telefona, potrošnje goriva i drugih izdataka, ali je, kako navode sagovornici Novosti, sebi dodelio službeni auto na celodnevno korišćenje. Sa ovim odlukama poklopilo se i otpuštanje 11 zaposlenih.

- Svih 11 radnika imalo je ugovore na dve godine, koji su istekli i nije bilo mogućnosti da budu produženi, jer bi u protivnom, bio prekršen zakon. Zatražili smo od Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja odobrenje za otvaranje novih radnih mesta. Ukoliko dobijemo pozitivan odgovor, svi oni će imati priliku da se vrate, ali ovog puta u radni odnos na neodređeno vreme, jer su to proizvodni radnici, koji su nam i te kako potrebni - rekao je Šećerov.

On je naveo i da se plate isplaćuju redovno, kao i da je pripremljen plan otplaćivanja nagomilanih dugova dobavljačima repromaterijala, koji su dostigli blizu 100 miliona dinara. Očekuje da će taj dug biti namiren od aktuelnih i novih poslovnih aranžmana, kojih bi trebalo da bude više, zahvaljujući dodatnoj pomoći grada i države, koji su i suvlasnici kapitala preduzeća.

  • Fucker

    20.06.2017 00:11
    Svi ste vi budale 'vako il' nako! Ova firma treba stručne ljude i može napraviti tenk! Svi otkazi koji ju dati su validni kao i još bar 20 što treba da se daju! Ako se neki povampire odmah treba reagovati jer ovoj firmi ne trebaju ti ljudi već su samo teret. Promeniti direktore sektora, povećati plate stalno zaposlenima, napraviti prosek po poslovima koji se obavljaju i kraj!
  • Inspektor

    16.06.2017 15:47
    Javašluk
    Bolje nesto radite nego da se prepucavate po novinama,dal je dobar direktor,dal je mlad il star, ko je i zašto dobio otkaz,ko je kriv...Meni se prema svemu ovome cini su tu vecinom neradnici i skandal majstori!!! Čast izuzecima...
  • borac za pravdu

    15.06.2017 09:23
    Svi Vi koji pišete imate suviše slobodnog vremena. Nemojte ga koristiti za teme o kojima ništa ne znate. Idite malo u prirodu i odmorite mozak, koristiće Vam. Des je dobro preduzeće koje se kroz celo svoje postojanje bori sa nedaćama, a vi još dodajete težinu problema.Što se više piše o Desu problemi su nam sve veći jer poluistinama i lažima nam kopate raku. Ako hoćete da Des opstane prestanite da nas provlačite kroz medije , jer ćemo samo svojim radom izvući firmu iz problema. Ostavite nas da radimo, jer je to naša budućnost. Novi mladi direktor je napravio prave poteze i doneo novu energiju. Ako mu određene osobe (prepoznaće se sami), kojima je istekao rok trajanja, budu radili iza leđa a smešili se i povlađivali mu kada su sa njim, glumeći da su mu verni saradnici, samo će Desu i radnicima koji rade u njemu napraviti problem.Lako je mladom čoveku da promeni firmu i ode gde mu je bolje, a šta će biti sa onima kojima je penzija tako blizu ali dovoljno daleko da je ne mogu dočekati bez redovnih primanja, a posebno šta je sa osobama sa invaliditetom, koje i sami znate vrlo teško nalaze posao. Ovim pisanjima samo pravimo negativnu reklamu jednoj od starih novosadskih firmi kojoj ovo netreba. Molimo Vas da nas ostavite na miru da radimo. Sve Vaše sujete , osvete , teške reči, ostavite za Vašu kuću, a Des ostavite da radi svoj posao i obavlja svoju društvenu i socijalnu funkciju i nastavi da postoji i radi.
    Ovim putem mi radnici Desa apelujemo na sve da nas ostave na miru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti