Dve nagrade za novosadske horiste u Lincu

Mešoviti hor AKUD "Sonja Marinković" osvojio je dve vredne diplome na šestom Međunarodnom takmičenju i festivalu horova "Anton Bruckner", održanom u Lincu od 14. do 17. juna.
"Sonja Marinković" je osvojila zlatnu diplomu u kategoriji mešovitih kamernih horova sa osvojenih 21,15 bodova, kao i srebrnu diplomu u kategoriji duhovne muzike sa osvojenih 15,94 boda.
 
"Dodatni uspeh predstavlja i činjenica da zlato osvojeno na takmičenju ovog ranga i vrste direktno kvalifikuje hor za učešće na Svetskim horskim igrama koje će biti održane 2018. godine u Južnoj Africi. Svetske horske igre predstavljaju svojevrsnu horsku olimpijadu koja svake dve godine okuplja više desetina hiljada horskih pevača iz svih krajeva sveta", izjavila je dirigentkinja Dunja Deurić.
 
Odlazak hora na ovo prestižno međunarodno takmičenje podržali su Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje, Ministarstvo prosvete i Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada.
  • Operisan od muzike

    21.06.2017 12:08
    Divno!
    Bravo naši divni mladi! Tako treba! Ponosni smo na vas! A Vi koji ste komentarisali za folklor, jeste stvarno morali? Folklor je oduvek dobijao para, i putovao vala gde sve nije. Uživajmo u pobedi ovih talentovanih, pametnih i lepih mladih!
    A recite mi, ko će finansirati put do Južne Afrike? 0.o
  • Bravo

    19.06.2017 16:43
    Mirončarnja rules!
  • Ja

    19.06.2017 16:20
    Bravo deco !
    Žao mi je što Madžari nisu pustili folkloraše iako su ih nekoliko puta molili. Sram ih bilo ! Zbog njih su deca zakasnila na smotru!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti