Tribina "Da li je popust za žene korak ka ravnopravnosti" 26. juna u Radio kafeu

Tribina "Da li je popust za žene korak ka ravnopravnosti?" održaće se u ponedeljak, 26. juna u Radio kafeu.
Tribina "Da li je popust za žene korak ka ravnopravnosti" 26. juna u Radio kafeu
Foto: 021.rs
Popust od 11 odsto za robu i usluge namenjen ženama, jer one prosečno toliko imaju niže plate od muškaraca, koji je omogućen u sklopu akcije "Dan jednakih plata", izazvao je burne reakcije. Ideja Komisije za rodnu ravnopravnost bila je da se na taj način skrene pažnja javnosti na neravnopravan položaj žena u društvu, ali su je mnoge žene doživele kao ponižavajuću.
 
Na tribini "Da li je popust za žene korak ka ravnopravnosti", sagovornice će pokušati da odgovore upravo na to, ali i na mnoga druga pitanja, koja se tiču poboljšanja položaja žena u društvu.
 
Učesnice će biti Mirjana Vasilić, predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost Grada Novog Sada, sociološkinja Višnja Baćanović i Svetlana Bogićević, predstavnica Udruženja "Mame Novosađanke”.
 
Moderatorka tribine biće novinarka Radmila Leovac.
 
Počinje u 19 časova.
  • Foka

    22.06.2017 18:21
    Za Jelena
    Ocigledno da ima ono sto nema pola muskaraca :)
  • Helga

    22.06.2017 17:42
    Coment
    Ako je zaista u smislu interaktivnosti žena radi poboljšanja socijalnog i ekonomskog položaja žena, DA. Ali ukoliko se radi samo o pojedinačnom aktu kojim se sledstveno poboljšanju položaja žena u svetu manifestaciono i retorički pridružuje i naša zemlja, zalažući se za evropske vrednosti,NE.
    Facta, non verba. Cela nam je prošlost i sadašnjost obeležena ponižavajuće lošim životom za ogromnu većinu žena, dok su frazeologija i retorika obećavajuće.
    Ovo da se promeni, moraju se menjati ljudi, koji su generacijski "svoji na svome", od 1945.
  • gari

    22.06.2017 17:14
    ravnopravnost, ne povlašćenost
    A šta ćemo s time što je muškarcu potrebno više hrane recimo, pa tako žena i muškarac koji imaju iste plate ne mogu sebi da priušte jednako kvalitetnu hranu? Pri tom, u ovom konkretno slučaju je veća od 11%.

    I budimo realni, možda je ta razlika od 11% prisutna i jer je mnogo poslova koje žene prosto ne mogu da obavljaju, a muškarci mogu. Zna se kako se određuje ko će imati koliku potražnju - tj. na osnovu ponude i potražnje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.