Nevreme obaralo stabla, ekipe "Zelenila" na terenu

Dva nevremena koja su u protekla tri dana zahvatila Novi Sad napravila su štetu na zelenilu.
U petak uveče je interventna ekipa "Gradskog zelenila" imala šest većih intervencija, a najveće su bile na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara kralja Petra Prvog, gde je velika grana platana srušila semafor, kao i u ulici dr Zorana Đinđića, gde je olujni vetar oborio dve topole.
 
U tom preduzeću kažu da su sinoć intervenisali na sedam lokacija. Ekipe "Zelenila" od jutros uklanjaju slomljene grane širom grada i pregledaju stabla i grane na površinama koje su u Programu redovnog održavanja. 
 
Tokom jučerašnjeg nevremena, kažu u "Zelenilu", oborena su dva stabla - u ulici Seljačkih buna 87 i u Almaškoj 15, dok su u ostalim slučajevima u pitanju lomovi grana.
 
"Gradsko zelenilo" ponavlja apel od pre nekoliko dana, da dok traju tropske vrućine građani izbegavaju parkiranje vozila ispod drveća, kako bi se izbegla šteta prilikom nevremena za koje će postojati uslovi još nekoliko dana.
  • @NijeOvdašnji

    26.06.2017 16:35
    Zelenilo se planski menja. Za to što ne ostane ništa iza nečega što se sada poseče jer je bolesno kriv je onaj ko pre 10 godina nije posadio zamenu.
  • Lele

    26.06.2017 16:06
    Oluja & drvece
    Za Almasku 15 sam ih ja pozvao jutros, pola krosnje starog oraha je palo ali je ostalo da visi iznad decijeg igralista u parkicu. Siguran sam da je nekim redovnijim odrzavanjem moglo biti izbegnuto ali su stvarno bili na visini zadatka i izasli su u najkracem mogucem roku. Sefica se javila u roku od 15 min od mog poziva, stvarno su me prijatno iznenadili. Toliko.
  • Ovdašnji

    26.06.2017 12:39
    Plan
    Najbolje sve poseći, pa proglasiti otpadom, pa zatim zasaditi mladice debele jedan prst koje se neće zalivati, naravno. Imaćemo ih taman do sledeće godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti