Mrka kapa za Spasojevića i ovog puta na konkursu za direktora novosadskih preduzeća

Praksa da se na konkursima za direktore javnih preduzeća u Novom Sadu biraju ljudi koji su tu postavljeni od strane stranaka, kao vršioci direktora, nastavljena je i ovaj put.
Mrka kapa za Spasojevića i ovog puta na konkursu za direktora novosadskih preduzeća
Foto: Pixabay

Naime, nakon konkursa za direktore "Čistoće", Gradskog zelenila, Informatike, "Puta", "Vodovoda", "Tržnice" i Spensa izabrani su dosadašnji vršioci dužnosti, odnosno Vladimir Zelenović u "Čistoći", Miloš Egić u Gradskom zelenilu, Nenad Barac u Informatici, Dušan Radojčić u "Putu", Gvozden Perković u "Vodovodu", Dušan Bajić u "Tržnici" i Milan Jarić na Spensu.

Ipak, na konkursima nisu bili jedini kandidati, i ono što je najzanimljivije je to da je u skoro svim jedini protivkandidat bio magistar statistike Miodrag Spasojević, ali nigde nije imao dovoljno bodova. Ovo nije prvi put da se Spasojević javlja na neki od konkursa. Naime, radio je to i dok je Demokratska stranka bila na vlasti u Novom Sadu.

Kako je izjavio za 021.rs, ovo je uradio kako bi dokazao da se ništa nije preomenilo i da se za direktore biraju samo stranački ljudi, dok kvalifikovani stručnjaci ne mogu nigde da dobiju posao. Dodaje i da se ipak ponadao da će, možda, pošto je svuda konkurisao, ipak dobiti posao.

- Iskreno, ovim sam hteo da potvrdim teoriju da niko ne može da postane direktor ako nije iz stranke. Takođe, iskreno, nadam sam da će ipak u nekoj kadrovskoj kombinatorici biti i neko mesto za mene. Da kažu npr. "on bi u skladu sa svojom stručnom spremom i iskustvom mogao da vodi Informatiku, ali nama treba za ovo X preduzeće koje je u problemu da ga angažujemo kako bi rešio probleme" - priča Spasojević za 021.rs.

Pored Spasojevića, kao protivkandidati pojavili su se za direktora "Tržnice" diplomirani pravnik Milorad Kovač, odnosno magistar ekonomskih nauka Branislav Svorcan koji je konkurisao za čelnog čoveka Informatike. Njih dvojica su bili treći na listi sa bodovima koji su bili mali i u poređenju sa Spasojevićevim rezultatima.

Zanimljivo da je Spasojević izgubio na konkursima sa jako malom razlikom u odnosu na prvoplasirane i taj broj bodova se, zavisno od preduzeća do preduzeća, kreće od 0.06 do 0.64.

  • Kole

    06.07.2017 16:54
    Ako je Novi Sad spao na Barca, Zelenovića i Egića onda smo zaista dotakli dno. Nema dalje!
  • Paor

    06.07.2017 12:33
    E pa
    Spasojević nije stručnjak za bilo šta, pa ni ne čudi što ne ispunjava uslove ni na jednom konkursu.
    Čovek je samoproglašena veličina, koji ni trafiku ne bi znao da vodi.

    Takvih šizofrenika je prepuna Srbija, jer ih puštaju iz psihijatrijskih ustanova, zbog manjaka kapaciteta u istim.
  • Mile

    06.07.2017 11:40
    za Posmatrača
    Jako dobro poznajem dotičnog.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti