VIDEO: U nedelju čišćenje katakombi Tvrđave za pomoć maloj Mioni

Humanitarno čišćenje Petrovaradinske tvrđave, pod nazivom "Čep za Mionu", održaće se u nedelju, 30. jula.
VIDEO: U nedelju čišćenje katakombi Tvrđave za pomoć maloj Mioni
Foto: 021

Svi prikupljeni čepovi biće prodati kako bi se prikupio novac za lečenje dvoipogodišnje Mione Kojadinović koja boluje od leukemije.

Mioni je pre godinu dana dijagnostifikovana akutna limfoblastna leukemija. I pored velikih napora lekara, bolest je zahvatila koštano i moždano tkivo, tako da je neophodno hitno presađivanje koštane srži. S obzirom na to da koštana srž roditelja nije dovoljno kompatibilna sa Mioninom, potrebno je operaciju izvesti u najkraćem roku u Italiji, gde će biti pronađen donor. Troškovi operacije i postoperativnog perioda iznose oko 100.000 evra. Porodica je do sada prikupila trećinu novca.

"Cilj ove humanitarne akcije je da se prikupe novčana sredstva od prodatih čepova koje ćemo skupiti sa kompletne tvrđave. Zahvaljujući prvenstveno nemarnim radnicima i bezobrazluku institucija koje se bave čistoćom, smeće koje je ostalo posle Egzit festivala iskoristićemo na pravi način. Gradska čistoća je odnela 150 tona vidljivog otpada, dok je ostatak ostavila nama, životinjama, vegetaciji i zemlji da proguta. Mi ćemo to sve očistiti i spojiti dve korisne stvari, humanitarnu pomoć i čišćenje prirode", navodi organizator akcije, udruženje Urbani gerila ratnici iz podzemlja.

Okupljanje je kod katakombi u 10 časova, a lokaciju bolje možete videti na snimku ispod.


 

Za učestvovanje u akciji obavezne su prijave na stranici UGRIP-a ili na broj telefona 062/345 600.

Ko je sprečen da dođe na akciju može da pošalje simboličnu SMS poruku za Mionu:

Tekst poruke: 346
Na broj: 3030
BUDI HUMAN - Aleksandar Šapić

  • Brankoni

    29.07.2017 22:04
    Pomoc
    Svaka cast, roditeljima i Urbanoj Gerili i naravno, bravo za 021, sto se bore za njen zivot i neko sretnije detinjstvo, posto ovu zemlju ne zanimaju mladi narastaju koji bi trebali da je vode u neku sretniju buducnost i ona kao takva "nema para za njihovo lecenje".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti